Политика и у култури

БАЊАЛУКА – Амбасадор БиХ у Бечу Харис Хрле није се одазвао позиву аустријске Фондације „Култур контакт“ из Беча да присуствује отварању изложбе слика културних центара из Бањалуке и Сарајева, наводећи као један од разлога да у БиХ постоји само један културни центар – онај у Сарајеву. Сликар Раденко Милак, чија су дјела представљена на овој […]

петак, април 15, 2011 / 12:17

БАЊАЛУКА – Амбасадор БиХ у Бечу Харис Хрле није се одазвао позиву аустријске Фондације „Култур контакт“ из Беча да присуствује отварању изложбе слика културних центара из Бањалуке и Сарајева, наводећи као један од разлога да у БиХ постоји само један културни центар – онај у Сарајеву.

Сликар Раденко Милак, чија су дјела представљена на овој изложби, рекао је Срни да међу више од 200 званица на отварању изложбе није било амбасадора Хрла, иако су га представници "Култур контакта" уредно позвали.

"Кустос који је организовао изложбу Елио Кривић рекао ми је да је Хрле у писаном куртоазном образложењу о недоласку навео и да у БиХ не постоје два културна центра, већ само један и то онај у Сарајеву", изјавио је Милак.

Милак је напоменуо да је у позивници "Култур контакта" наведено да ће у галерији "Арт поинт" бити одржана исложба слика из два културна центра – у Бањалуци и Сарајеву – те да ће бити представљена дјела Иве Симчић, Еде Нуманкадића, Весе Совиља, Младена Миљановића и његова.

"Имам пасош БиХ и очекујем да амбасадор који представља БиХ дође и подржи изложбу сликара из цијеле земље. Не занима ме које је нације, данас је то Хрле, сутра неко други", рекао је Милак.

Амбасадор Харис Хрле недавно је скренуо на себе пажњу и непримјереним ангажовањем у вези са хапшењем генерала Армије БиХ Јована Дивјака у Бечу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *