Полицајци и пауци у мрежи закона

На слици: Улица Марије Бурсаћ у Бањој Луци, возило полиције Републике Српске непрописно је паркирано на тротоар испред Уникредит банке. Возило је угашено, у аутомобилу нема никога, не раде жмигавци као сигнал да се возач ту зауставио привремено. На другој страни исте улице, испред Завода за изградњу Бања Лука, стари форд “фиеста“ заузео паркинг мјесто. […]

среда, новембар 9, 2011 / 16:55

На слици: Улица Марије Бурсаћ у Бањој Луци, возило полиције Републике Српске непрописно је паркирано на тротоар испред Уникредит банке.

Возило је угашено, у аутомобилу нема никога, не раде жмигавци као сигнал да се возач ту зауставио привремено.

На другој страни исте улице, испред Завода за изградњу Бања Лука, стари форд “фиеста“ заузео паркинг мјесто. У аутомобилу нема никога, на видном мјесту стоји ознака да возило припада особи са инвалидитетом, али нема доказа о плаћеном паркингу, жмигавци не горе.

Закон, који је прекршен у оба случаја, убрзо долази по своје.

У поменуту улицу стиже возило Одсјека за паркинге и гараже Града Бања Лука, блокира “фиесту“, оставља налог односно записник комуналног полицајца, уплатницу за уплату накнаде за деблокирање и наљепницу да је возило блокирано са упутама шта возач мора учинити.

Паркинг служба одлази, полицијски “поло“ је и даље на тротару, који често користе возачи за привремено паркирање, ако треба да заврше послове у поменутој банци. Често овом улицом наиђе и “Паук“, који дневно покупи око двадесет возила паркираних на тротоарима, пјешачким прелазима, зеленим површинама. Али полицајци су овај пут имали среће јер Закон каже:

Град Бања Лука осигурава возило „ПАУК“, те организује службу за премјештање, пријем, чување, издавање, блокирање и деблокирање возила. Према градском правилнику, послове премјештања, блокирања односно деблокирања непрописно паркираних возила обавља Одсјек за паркинге и гараже Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Административне службе Града Бања Лука. Дакле иста служба блокира и горепоменуту “фиесту“, а задужена је и да уколни возило са тротоара. Међутим, пријаву за премјештање издаје МУП, писменим налогом којим налаже Одсјеку за паркинге и гараже предузимање мјере премјештања возила.

Што значи, да би Закон дошао на своје, колега би морао пријавити колегу!

У идеалној, утопијској ситуацији, припадник МУП-а РС би изашао из банке, видио да је возило паркирао непрописно и да угрожава пјешаке, сам би издао налог – дошао би градски “Паук“ и одвезао полицијско ауто.0 КОМЕНТАРА

  1. A znaš kako se ljudi ježe na ovakve članke, to je ala ono idem ja ulicom a neki čiko p… pored puta, fotografišem ga pa raspredaj eto do čega smo došli počeo narod po putu da urinira.
    Svega toga je bilo od pamtivjeka, tako i ovo sa policijom,istražujte njihove veće lopovluke, a ovakve stvari su nebitne.
    Kulturan čovjek je kulturan, seljačina za volanom je seljačina bilo da sjedi u privatnom bilo u službenom vozilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *