Покрет за Пале тражи заштиту извора питке воде

Покрет за наш град – Пале апелује на локалну власт да посебно обрате пажњу на проблеме заштите изворишта питке воде на територији општине Пале, те на катастрофалну ситуација у болници Касиндо. У саопштењу Покрета за наш град – Пале подсјећа се да су на посљледњем засједању Скупштине општине Пале потпуно игнорисани сви приједлози одборника Покрета […]

среда, децембар 28, 2011 / 12:49

Покрет за наш град – Пале апелује на локалну власт да посебно обрате пажњу на проблеме заштите изворишта питке воде на територији општине Пале, те на катастрофалну ситуација у болници Касиндо.

У саопштењу Покрета за наш град – Пале подсјећа се да су на посљледњем засједању Скупштине општине Пале потпуно игнорисани сви приједлози одборника Покрета који су указивали на ове проблеме.

"Амандман на буџет којим смо предложили смањење накнада одборницима, средстава за изборне активности и финансирање политичких партија, те усмјеравање ових средстава у хитно провођење радова истраживања на извориштима питке воде у падинама Равне планине одбијен је, иако за ову активност у буџету постоје изворна намјенска средства", истичу из Покрета.

У Покрету за наш град – Пале сматрају да би тим приједлогом изворишта била благовремено заштитићена, а носиоцима изградње већ започетих капиталних пројеката представљени услови извођења радова на сливном подручју ради спречавања загађења питке воде.

У саопштењу се наводи да ће буџет општине Пале у наредних шест година бити оптерећен високим трошковима кредита за финансирање изградње спортске дворане од 1,25 милиона КМ годишње, па је, с обзиром на економску кризу, искључена могућност озбиљних капиталних улагања као полазне претпоставке за развој.

Из Покрета подсјећају да се већ двије године залажу да у буџетима Града Источно Сарајево и општина у његовом саставу буду планирана средства за подршку изградњи нове зграде болнице Касиндо, али Скупштина општине Пале не поклања ни минимум пажње том важном питању. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *