Појефтинило брашно у Српској

Брашно у Републици Српској појефтинило је ових дана, а млинари најављују да ће цијене и даље падати, мада пекари у скорије вријеме не намјеравају да снизе цијене хљеба и осталих пекарских производа. Предсједник Удружења млинара РС Зоран Кос рекао је да је брашно појефтинило са 0,88 на 0,85 КМ по килограму, без ПДВ-а, те да […]

четвртак, април 14, 2011 / 08:44

Брашно у Републици Српској појефтинило је ових дана, а млинари најављују да ће цијене и даље падати, мада пекари у скорије вријеме не намјеравају да снизе цијене хљеба и осталих пекарских производа.

Предсједник Удружења млинара РС Зоран Кос рекао је да је брашно појефтинило са 0,88 на 0,85 КМ по килограму, без ПДВ-а, те да ће у идућим мјесецима цијене овог производа падати за још 40 фенинга.

Кос је за "Глас Српске" објаснио да је нова набавка пшенице по нижој цијени изазвала појефтињење брашна, након што су млинари из РС потрошли пшеницу коју су набавили по скупљој цијени из Мађарске.

Предсједник Удружења пекара РС Саша Тривић рекао је да се цијене хљеба у скорије вријеме у РС неће мијењати и да ће хљеб појефтинити тек ако вриједност брашна у РС енормно падне.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *