Погинуо министар унутрашњих послова Мексика

Мексички министар унутрашњих послова франциско Блејк Мора погинуо је у паду хеликоптера, заједно са још седам особа из летјелице, потврдила је данас мексичка влада. Портпаролка мексичког предсједника Алејандра Сота рекла је да је министар путовао на састанак са тужиоцима када се хеликоптер срушио јужно од Мексико Ситија, пренијела је агенција АП. Предсједник Фелипе Калдерон раније […]

петак, новембар 11, 2011 / 21:14

Мексички министар унутрашњих послова франциско Блејк Мора погинуо је у паду хеликоптера, заједно са још седам особа из летјелице, потврдила је данас мексичка влада.

Портпаролка мексичког предсједника Алејандра Сота рекла је да је министар путовао на састанак са тужиоцима када се хеликоптер срушио јужно од Мексико Ситија, пренијела је агенција АП.

Предсједник Фелипе Калдерон раније је изгубио још једног министра унутрашњих послова, пошто Блејк Моров предходник, Хуан Камило Мурино погинуо у авионској несрећи у Мексико Ситију у новембру 2008. године.

Блејк Мора (45) је почео политичку каријеру средином деведесетих година прошлог вијека у родном Tихуану и био је савезни конгресмен током првог десетлећа 21. века.

Калдерон га је именовао за министра унутрашњих послова у јулу 2010. године, наводи америчка агенција и подсјећа да је Функција министар унутрашњих послова Мексика по важности одмах иза Функције предсједника државе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *