Погинуо Гадафијев најмлађи син?

Бројни арапски портали објављују да је Гадафијев најмлађи син подлегао ранама. Камис Гадафи је рањен у недјељу кад су побуњеничке снаге намјерно срушиле свој авион на војну базу у Триполију, гдје су се налазили Гадафи и његови рођаци, пишу арапски портали. Умро је данас у болници од опекотина које је задобио током тог напада. Камис […]

понедељак, март 21, 2011 / 13:00

Бројни арапски портали објављују да је Гадафијев најмлађи син подлегао ранама.

Камис Гадафи је рањен у недјељу кад су побуњеничке снаге намјерно срушиле свој авион на војну базу у Триполију, гдје су се налазили Гадафи и његови рођаци, пишу арапски портали.

Умро је данас у болници од опекотина које је задобио током тог напада.

Камис је најмлађи Гадафијев син и командант либијске елитне војне јединице ‘Камисове бригаде’.

У страховитој експлозији, са земљом сравњена једна од зграда Гадафијевог резиденцијалног комплекса. Американци, Британци и Французи покренули други талас напада на Либију. Нове борбе у Бенгазију. Америка одбацила позив за прекид ватре.

Нови талас напада услиједио је свега неколико сати пошто је Гадафи обзнанио почетак још једног прекида ватре, али се чини да његове изјаве неће прекинути операцију ваздушних удара, чији је крајњи циљ промјена режима у Либији.

Једна од зграда у комплексу Баб ал Азизија је потпуно уништена у нападу, док је Бијела кућа, готово истовремено, одбацила Гадафијев позив за прекидом ватре, наводећи да су снаге под контролом либијског лидера одмах саме прекршиле примирје.

Четвороспратна зграда на којој су видљиве двије огроме рупе од крстарећих ракета налази се свега педесетак метара од шатора у којем је Гадафи обично примао госте.

Истовремено са серијом напада на Триполи, поново се чује пуцњава на улицама главног упоришта побуњеника и другог по величини града у Либији, Бенгазија.

Нема поузданих информација о пуцњави, али се сумња да су Гадафијеве присталице пуцале док су патролирале колима, преноси Би-Би-Си.

 Побуњеници, који су се, колико пре 24 часа налазили у прилично безизлазном положају, саопштили су да су током сукоба са Гадафијевим снагама изгубили око 8.000 бораца.

Гадафијеве оклопне јединице нападнуте су тридесетак километара далеко од Бенгазија у акцији којом је означен почетак контраофанзиве побуњеника, чије су снаге до краја дана протерале владине снаге из највећег дела тог града.

Ипак, повремена пуцњава у предграђима Бенгазија чула се до поноћи.

Истовремено са акцијама у Бенгазију, побуњеници су напали Гадафијеве снаге у Ал Звитини, где су владине трупе, наводно, опкољене.

 Западне снаге цијеле ноћи изводиле су нападе на положаје Гадафијеве војске око Аџдабије, преноси Ројтерс наводе побуњеника. Према истим наводима, побуњеници су напали либијску војску око 3 часа ујутру, након чега су им ови узвратили.0 КОМЕНТАРА

 1. Ој, Гадафи од Либије краљу,
  поздраве ти браћа Срби шаљу.
  НАТО снаге хоће да те даве,
  не дај им се ти афрички лаве.
  Сад пролазиш кроз шта прошли ми смо,
  ал’ јбга, издржали нисмо!
  Гладни нафте, гладни црног злата,
  глад је разлог крви, бола, рата!
  А свијет ћути, ни да мрдне прстом,
  док се крсте, убијају крстом!
  Ти се бори, не падни без крви,
  у Либији бићеш вазда први,
  јер свој народ цијелим срцем волиш,
  не посустај, јер се за њег’ бориш…

 2. Патка!
  Уобичајене димне бомбе обавјештајног и контраобавјештајног сегмента ратовања врелим оловом и сиромашним уранијумом…:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *