Подигнута оптужница против Паравиње

Државно тужилаштво у Шибенику је подигло оптужницу против Драгана Паравиње због тешког убиства и покушаја силовања Антоније Билић те за покушај силовања 25-годишње дјевојке из Омиша.  У оптужници стоји да је Паравиња 7. јуна ове године око 10 часова на путу Сплит-Дрниш управљао тегљачем из смјера Сплита према Загребу и да је доласком на раскрсницу […]

понедељак, новембар 21, 2011 / 17:30

Државно тужилаштво у Шибенику је подигло оптужницу против Драгана Паравиње због тешког убиства и покушаја силовања Антоније Билић те за покушај силовања 25-годишње дјевојке из Омиша.

 У оптужници стоји да је Паравиња 7. јуна ове године око 10 часова на путу Сплит-Дрниш управљао тегљачем из смјера Сплита према Загребу и да је доласком на раскрсницу пута Сплит-Дрниш-Загреб код моста на ријеци Чиколи угледао малољетну Антонију Билић која је стопирала. Паравиња је затим окренуо камион и повезао Антонију Билић.

Даље стоји да је Паравиња возећи према Сплиту у једном тренутку стао с намјером да силује Антонију Билић. У томе није успио па ју је, да прикрије своје недјело, убио. а затим се одвезао до подручја језера Брљан на ријеци Крки и бацио њено тијело преко ограде у ријеку.

Паравињи се овом оптужницом ставља на терет и да је 28. јуна прошле године на јужном дијелу Сплита код бензинске пумпе Лукоил у тегљач примио 25-годишњу аутостоперку. У једном тренутку, око 10 часова, је зауставио камион на земљаном проширењу уз цесту у намјери да покуша силовати 25-годишњакињу.

"Будући да у својој намјери због низа околности није успио, упркос пријетњама и употребљеној сили, жену је око 12,30 часова оставио код Шестановца", пише у оптужници.

У оптужници је предложено и да се Паравињи продужи притвор. Оптужни поступак против Паравиње је трајао четири мјесеца, а тијело Антоније Билић никада није пронађено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *