Подгоричка Побједа прелази на латиницу

ПОДГОРИЦА – Најстарији и некада једини црногорски дневник „Побједа”, данас је први пут изашао на латиници, а уредништво је саопштило да је таква одлука донијета „на основу истраживања, због већине потенцијалних читалаца, посебно младих“. "Нисмо занемарили ни чињеницу да ће латинична ’Побједа’ бити лакше доступна грађанима Црне Горе којима ‘црногорски’ није матерњи језик, као и […]

петак, мај 21, 2010 / 13:59

ПОДГОРИЦА – Најстарији и некада једини црногорски дневник „Побједа”, данас је први пут изашао на латиници, а уредништво је саопштило да је таква одлука донијета „на основу истраживања, због већине потенцијалних читалаца, посебно младих“.

"Нисмо занемарили ни чињеницу да ће латинична ’Побједа’ бити лакше доступна грађанима Црне Горе којима ‘црногорски’ није матерњи језик, као и странцима заинтересованим за информисање о нашој земљи”, изјавио је тим поводом главни и одговорни уредник Срђан Кусовац.

Према његовим ријечима, анализе су показале да се промјеном писма остварује знатна уштеда у времену, људским ресурсима и материјалу.

Такође, тврди Кусовац, омогућено је лакше аутоматско архивирање садржаја листа и потпуна компатибилност са Интернетом и са могућим будућим сарадницима и партнерима у иностранству.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *