Почиње новогодишња турнеја ски скакача

Од петка (30. децембар) Оберстдорф, првог дана нове године Гармиш-Партенкирхен, 4. јануара, 6. јануара Бишофсховен – то је програм најгледанијег спортског такмичења на крају сваке старе и на почетку сваке нове године. Новогодишња турнеја „Четири скакаонице” која се одржава шездесети пут могла би да буде једна од најзанимљивијих последњих сезона, када се „знало” да ће […]

петак, децембар 30, 2011 / 08:32

Од петка (30. децембар) Оберстдорф, првог дана нове године Гармиш-Партенкирхен, 4. јануара, 6. јануара Бишофсховен – то је програм најгледанијег спортског такмичења на крају сваке старе и на почетку сваке нове године.

Новогодишња турнеја „Четири скакаонице” која се одржава шездесети пут могла би да буде једна од најзанимљивијих последњих сезона, када се „знало” да ће побjедник бити неко од Аустријанаца.

На три последње турнеје побиједио је Аустријанац, а Аустрија поново има фаворита за победу. То је, пре свих, Андреас Кефлер, водећи у Свјетском купу који је ове сезоне забиљежио већ четири побједе. Кефлер је, уз то, побједник турнеје 2009-2010. године, а у аустријском тиму је и бранилац титуле побједника Томас Моргеншерн који ове сезоне није успио да повећа број од 21 побједе у Свјетском купу.

Наравно, не смије се заборавити ни 22. годишњи Грегор Шлиренцауер, који није успио да тријумфује на новогодишњој турнеји, иако је досад забиљежио чак 36 побједа у Свјетском купу.

Ове сезоне Шлиренцауер има једну побједу, али није у стабилној форми и то, према стручњацима, отвара простор за тријумф неког четвртог. Можда чак и Волфганга Лојцла, такође Аустријанца, који је јуче у последњи час добио мјесто у аустријској репрезентацији за новогодишњу турнеју. Он је освојио турнеју 2008-2009. забиљеживши побједе у Гармиш-Партенкирхену, Инзбруку и Оберстдорфу, а са 31 годином је један од најискуснијих.

Међутим много више изгледа за коначни успијех има 28-годишњи Норвежанин Андреас Бардал, другопласирани у Свјетском купу, који је ове сезоне уз једну побједу имао још три „постоља” или 21-годишњи Нијемац Рихард Фрајтаг, ове сезоне побједник из Харахова…Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *