Почиње НБА лига, Пековић остаје бар још двије утакмице

Власиници НБА клубова и кошаркаши постигли су рано јутрос договор око расподјеле новца, и ако се он усвоји, окончаће се „локаут” у лиги, али ће центар Партизана Никола Пековић одиграти бар још двије утакмице за црно-бијеле. Како су пренијели амерички електронски медији, састанак је трајао више сати, а завршен је у три ујутру, по локалном […]

субота, новембар 26, 2011 / 19:06

Власиници НБА клубова и кошаркаши постигли су рано јутрос договор око расподјеле новца, и ако се он усвоји, окончаће се „локаут” у лиги, али ће центар Партизана Никола Пековић одиграти бар још двије утакмице за црно-бијеле.

Како су пренијели амерички електронски медији, састанак је трајао више сати, а завршен је у три ујутру, по локалном времену. Сада је остало да га одобре власници и синдикат играча. Комесар лиге Дејвид Стерн рекао је да је оптимиста и да вјерује да ће лига почети 25. децембра.

Сви тимови требало би да одиграју по 66 утакмица у лигашком дијелу сезоне.

Лига почиње за 25.децембра утакмицама Даласа и Мајамија, Њујорка и Бостона и Чикага и Лејкерса.

У Европи

Ова одлука утицаће и на бројне европске клубове у којима наступају и НБА играчи, па тако и на шампиона Србије и региона Партизан, који ће тако остати без свог најбољег играча ове сезоне Пековића.

Спортски директор Партизана Драган Тодорић рекао је агенцији Бета да је из медија сазнао о састанку, као и да клуб званично није обавијештен ни о чему.

„Јутрос сам прочитао и знам колико и ви. Видећемо сутра прекосутра какви су даљи кораци. Сигурно је само да ће Пековић играти сутра (против Хемофарма у Јадранској лиги) и против Макабија”, рекао је Тодорић.

Према споразуму НБА играча који су отишли у Европу, кошаркаши имају рок од 10 дана да се јаве у клуб од када се званично заврши „локаут”. 0 КОМЕНТАРА

  1. Нисам очекивао да ће одиграти више утакмица него оне скраћене сезоне, а тад је било 50. Какви ли су договори. Штета, требало је вратити све европске играче кући, поново циркус

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *