Побуњеници: Отјерали смо Гадафијеве трупе из Мисрате

Либијски побуњеници саопштили су данас да су, уз подршку НАТО снага из ваздуха, успјели да потисну трупе Муамера Гадафија и обезбеде луку окупираног града Мисрате. Ваздушни напади НАТО, омогућили су током ноћи побуњеницима да потисну Гадафијеве трупе на 40 километара од луке у Мисрати, коју и даље, са истока, запада и југа, окружује режимска војска. […]

среда, април 27, 2011 / 17:15

Либијски побуњеници саопштили су данас да су, уз подршку НАТО снага из ваздуха, успјели да потисну трупе Муамера Гадафија и обезбеде луку окупираног града Мисрате.

Ваздушни напади НАТО, омогућили су током ноћи побуњеницима да потисну Гадафијеве трупе на 40 километара од луке у Мисрати, коју и даље, са истока, запада и југа, окружује режимска војска.

Руске ракете „Град”, које испаљују Гадафијеве снаге, сада немају домет до луке, саопштили су побуњеници.

„Гадафијеви људи су мртви. Остала су само возила и угљенисана тијела, а ми смо заплијенили велику количину оружја”, рекао је вођа побуњеничке групе, показујући француски пројектил „Милан”, ракетне гранате и аутоматске пушке, пренео је Франс прес.

У међувремену, Гадафијева војска испалила је пројектиле „Град” на центар града Зинтан који држе побуњеници.

Представник побуњеника рекао је у телефонском разговору за Ројтерс, да је у центар града пало око 15 ракета, да у нападу нема жртава, али да је неколико дјеце лакше повријеђено. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *