Побједа Троицког у „лудом” мечу

Виктор Троицки и Италијан Фабио Фоњини одиграли су „луди” меч у 2. колу Мастерса у Монте Карлу (2.750.000 евра), који је трајао 129 минута. Иако је шљака подлога гдје је најлакше освојити гем на сервис ривала, права је ријеткост да се то догоди 16 пута. На срећу, Троицки, који је 11. носилац имао је више […]

среда, април 13, 2011 / 22:14

Виктор Троицки и Италијан Фабио Фоњини одиграли су „луди” меч у 2. колу Мастерса у Монте Карлу (2.750.000 евра), који је трајао 129 минута.

Иако је шљака подлога гдје је најлакше освојити гем на сервис ривала, права је ријеткост да се то догоди 16 пута. На срећу, Троицки, који је 11. носилац имао је више нерава, бољу концентрацију и прецизнији сервис у трећем сету, за победу – 6:3,4:6,6:4.

На путу ка четвртфиналу супротставиће му се Шпанац Томи Робредо, тренутно 29. тенисер света, који је потпуно надиграо земљака Вердаска.

Већ у први гем меча са Фоњинијем био је наговјештај правог маратона и дуела у ком сервис није предност. Добио га је Троицки, затим направио још један „брејк”, повео 3:0, па 5:1, а сет је освојио четвртим гемом на сервис ривала. Италијан је почео боље у другом сету, одмах одузео гем на сервис 16. тенисера свијета.

Узвратио је Троицки за 2:2, а затим су се смјењивали „брејкови” као на траци, чак седам у сету, Фоњини је сачувао свој сервис и изједначио. Тек у шестом гему одлучујућег сета Троицки је успио да стекне предност, али је ривал направио „рибрејк” и све је кренуло од нуле. Ипак, у десетом гему пала је одлука. Виктор је освојио гем на сервис Италијана, затим одбранио свој за тешку побједу.

Троицки ће морати знатно да поправи игру, прије свега сервис, уколико жели да се нађе у завршници. Ако се узме у обзир „ренкинг” и последњи меч са Робредом, предност је на страни нашег тенисера. 

На Ролан Гаросу прошле године Виктор је био убедљив, 6:4,6:4,6:3, али је претходна два добио 28-годишњи Шпанац, специјалиста за шљаку. Од десет освојених турнира, чак девет је освојио на овој подлози, али најбољи тенис Робредо је играо 2006, када је био пети светски тенисер.

Резултати 3. кола: Ферер (Шпанија) – Ф. Лопез (Шпанија) 6:2,6:0, Гаске (Француска) – Г.Лопез (Шпанија) 6:2,6:1, Гил (Португалија) – Мајер (Њемачка) 7:5,6:1, Монфилс (Француска) – Гимено-Травер (Шпанија) 7:5,6:2, Чилић (Хравтска) – Риба (Шпанија) 5:2, предаја Рибе, Надал (Шпанија) – Ниеминен (Финска) 6:2,6:2, Робредо (Шпанија) – Вердаско (Шпанија) 6:4,63. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *