Платформаши излазе са својим кандидатом за мандатара

Предсједници политичких партија, потписница платформе, закључили су данас да ће у консултацијама са Предсједништвом БиХ предложити кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ. Представници СДА, СДП-а, Народне странке "Радом за бољитак" и ХСП-а одржали су у Сарајеву састанак ради усаглашавања пред сутрашњи почетак консултација са Предсједништвом БиХ. "Донесен је закључак да ћемо изаћи са кандидатом за […]

среда, јун 1, 2011 / 22:39

Предсједници политичких партија, потписница платформе, закључили су данас да ће у консултацијама са Предсједништвом БиХ предложити кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Представници СДА, СДП-а, Народне странке "Радом за бољитак" и ХСП-а одржали су у Сарајеву састанак ради усаглашавања пред сутрашњи почетак консултација са Предсједништвом БиХ.

"Донесен је закључак да ћемо изаћи са кандидатом за предсједавајућег Савјета министара БиХ. Данас смо поменули успут само неколико имена која ћемо сутра објавити Предсједништву БиХ и за њих ће се знати у наредна два дана", рекао је Срни предсједник ХСП-а БиХ Звонко Јуришић.

Jуришић је навео да ће у наредном периоду бити обављени разговори са људима чија су се имена помињала током сусрета лидера странака потписница Платформе.

"Сматрам да је потребно законски уредити питање које се односи на принцип ротације, поготово када је ријеч о битним функцијама попут предсједавајућег Савјета министара БиХ и министра иностраних послова БиХ како се не би понављали проблеме које смо имали до сада", рекао је Јуришић.

Он је напоменуо да су у претходна два мандата предсједавајући Савјета министара БиХ били из реда бошњачког, односно српског народа, тако да би сада то требало да буде Хрват.

Портпарол ХДЗ-а 1990 Весо Вегар рекао је Срни да ова странка сутра очекује конструктиван разговор о имену једног кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ, али да би претходно требало да буде постигнут договор о владајућој већини.

"Сматрамо да нови мандатар треба бити из једног од ХДЗ-ова што иде по систему ротације. Тај став ћемо сутра заступати", рекао је Вегар, не желећи да прецизира ко ће бити кандидат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *