Пиштољи Бони и Клајда продати за пола милиона долара

Пар пиштоља које су код себе у тренутку погибије имали разбојници Бони Паркер и Клајд Бероу, продат је на аукцији у Њу Хемпширу за више од пола милиона долара. Пиштољи су били два од 134 предмета који су продати прекјуче на аукцији за укупно 1,1 милион долара, извjестио је АП, а пренио Танјуг. Око двије […]

уторак, октобар 2, 2012 / 08:23

Пар пиштоља које су код себе у тренутку погибије имали разбојници Бони Паркер и Клајд Бероу, продат је на аукцији у Њу Хемпширу за више од пола милиона долара.

Пиштољи су били два од 134 предмета који су продати прекјуче на аукцији за укупно 1,1 милион долара, извjестио је АП, а пренио Танјуг.

Око двије трећине предмета припадали су Бони и Клајду, али на аукцији су се такође нашли и предмети других криминалаца, као што су Ал Капоне, Прити Бој Флојд и Џон Дилинџер.

Бонин 38-калибарски револвер, који је пронађен код ње када је убијена у полицијској засједи 1934. године, траком залијепљен за унутрашњу страну бутине, продат је за 264.000 долара и то је највиша цијена постигнута на аукцији, рекао је замјеник предсједника аукцијске куће ПР у Њу Хемпширу Боби Ливингстон.

Клајдов 45-калибарски пиштољ продат је за 240.000 долара истом купцу који није желио да буде именован, додао је Ливингстон.

„Када се овакви раритети нађу на аукцији, онда се очекује нека врста ентузијазма”, примијетио је замјеник предсједника аукцијске куће.

Већина предмета је припадала гангстерима, али неки су припадали и онима који су били на страни закона, укључујући и Елиота Неса, који је предводио тим федералних агената познатих као „Недодирљиви” и тексашког ренџера Френка Хамера, који је ушао са својом екипом у траг Бони и Клајда и убио их из засједе у Луизијани.

Џепни сат Клајда Беруа продат је за 36.000 долара, рекао је Ливингстон.

На аукцији се нашло и пет предмета покупљених са пода аутомобила љубавног разбојничког пара: женска свилена чарапа, један некоришћени метак, дио поломљених наочара, шрафцигер са дрвеном дршком и празна кутија „аспирина”. Све је продато за 11.400 долара, пренио је Си-Ен-Ен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *