Петровић: Резолуција 1244 је тачка испод које не идемо

Потпредсједник Демократске странке Душан Петровић изјавио је да је Србија урадила све што је било потребно у погледу реформских процеса на европском путу, али да је Резолуција 1244 Савјета безбједности УН тачка испод које се не може ићи. "Резолуција 1244 је тачка испод које државна политика и Србија неће, нити може да иде", рекао је […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 10:54

Потпредсједник Демократске странке Душан Петровић изјавио је да је Србија урадила све што је било потребно у погледу реформских процеса на европском путу, али да је Резолуција 1244 Савјета безбједности УН тачка испод које се не може ићи.

"Резолуција 1244 је тачка испод које државна политика и Србија неће, нити може да иде", рекао је Петровић, оцијенивши да је одлука Европског савјета да одгоди додјељивање статуса кандидата за члана ЕУ Србији политичко питање.

Гостујући на Радио-телевизији Србије, Петровић је рекао да постоји озбиљан наговјештај да би у другој половини фебруара, односно у марту, ово питање поново требало да буде отворено.

"Завршили смо велики посао на системским стварима од државне администрације, правосуђа, до реформи у економији и ову државну политику водимо док је ове државне владе", рекао је Петровић.

На питање да ли ће бити пријевремених избора, Петровић је рекао да је питање пријевремених избора питање постојања већине у парламенту и да нема ни информације, ни утисак да је та већина угрожена, те да предстоји усвајање буџета, што је најважније у току године, када се сагледава да ли та парламентарна већина постоји или не.

Петровић, који је и министар трговине, пољопривреде, шумарства и водопривреде, сматра да никоме у овом тренутку није у интересу да се иде на изборе прије него што им дође вријеме, на прољеће, како то прописују Устав и закон, те истиче да би све друго било нерационално.0 КОМЕНТАРА

 1. Страшно је то колико данашња власт у Србији лаже своје становнике. Сви који живе ван Србије знају да је КиМ изгубљено још 1999. године и сви се смију сада становницима Србије на томе колико вјерују да могу то исто повратити. Што је још жаливије, ти људи мисле, поготово радикали, да је могуће војном силом повратити КиМ, па довољно је знати да САД подржава шиптаре па да знаш да је то не могуће урадити, још ћете протјерати и из оног остатка Србије што је остао слободан, за сада.

  А што је још још жаливије ова власт ће и на следећим изборима убједљиво побједити а с тим ће и народ још више постати затуцан, тако да ће онај податак о томе да скоро половина становника не зна шта је уствари Република Српска постати још већа.

 2. Кад се већ коначно схватило, да у овој подјели Србију неће закачити понуда статуса кахдидата, изгледа да се и ДС-ова политика окреће ка добијању бодова на рачун приче о очувања КиМ бар у складу са резолуцијом 1244.Да нисмо до јуче слушали другачије, ми би и повјеровали.
  Елем, Бокац ,Косово Иметохија није изгубљено док ми, Срби , званично не признамо његов тзв.статус.
  И као подуку томе само да ти наведен примјер Јевреја који 2000 година нису имали своју државу а поздрављали су се поздравом:“Догодине у Јерусалиму!“.
  А ја се само надам да ће овај наш „Јерусалим“ трајати много,много краће.

 3. ‘начи опет нека тачкаста резолуција…е мој шабачки министре, да ли је могуће да међу вама нема никог бар толико нормалног да људски поднесе оставку?

 4. Ма лако је мени за Јевреје, они су јединствени, имају наталитет и они добро знају шта раде, знају и они Срби са сјевера КиМ али нажалост убједљива већина становништва, која бира ову садашњу власт, мисли другачије и како сада ствари стоје далеко је Србија од правог јединства и далеко је од опстанка КиМ у саставу исте. Можемо се ми поздрављати како хоћемо али реалност је да је нама наталитет у дебелом минусу док на супротној страни расте ли расте. Ако власт није јединствена и ако мјења одлуке и законе преко ноћи како онда тек од народа очекивати да има нормално размишљање о држави. Доста тога има што бих могао написати зашто је КиМ немогуће повратити али за сада доста је и ово.

 5. Врљави шабачки циганине, па то је данас „изјавио“ и ваш партнер, трговац џигерама и бубрезима – Тачи!?:-o

  Јел се ви то договарате? „Синхронизујете активности…“

  Србији више ни добри Бог не може помоћи. Само „купање“ у ватри и крви… Па да изађе из те ватре умивена и чиста као дјевојка!x-(

 6. Косово је независно тек кад га ми признамо,то говоре и ови огромни притисци на Србију.Само стрпљивом политиком,ослањајући се на садашње партнере,можемо остварити своје интересе.Не треба клонути нити сматрати да је све решено.Косово нема легитимитет,није призато од 2/3 земаља света,нарочито од земаља БРИК-а.Нема столицу у УН нити ће је добити,и засад је само подржано од стране Амера и Шваба.Јесу јаки,али нису једини који ведре и облаче.

 7. Bigeru, prije nego što dođu helikopterima po tvoga rektumstanodavca , on će priznati kosovo. Opet sa podignutom rukom alkosmanovića. Svi njegovi zadaci su skoro završeni (uništenje RS u svakom pogledu-ekonomskom, demografskom, kulturnom, moralnom, Brčko, Palestina…zaduženja, rasprodaja prirodnih bogatstava…).Ostao je treći entitet, kosovo…I eto ih po njega. Moraćeš da potražiš drugo rektumprebivalište.
  Nego, kako kubasti?Opet si izašao malo na vazduh?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *