Петрић: Нема неправилности у бројању гласова из Сребренице

Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Бранко Петрић негирао је тврдње члана ЦИК-а БиХ Суада Арнаутовића да постоје неправилности када је ријеч о бројању и верификацији гласачких листића који се тичу гласања на локалним изборима у Сребреници. Петрић је рекао да се комплетна процедура проводи у складу са законом на исти начин као и на […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 07:51

Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Бранко Петрић негирао је тврдње члана ЦИК-а БиХ Суада Арнаутовића да постоје неправилности када је ријеч о бројању и верификацији гласачких листића који се тичу гласања на локалним изборима у Сребреници.

Петрић је рекао да се комплетна процедура проводи у складу са законом на исти начин као и на изборима 2006. и 2008. године, и то за све општине у БиХ.

"Уколико је некоме проблем што се закон исто примјењује на све то је већ његова ствар", рекао је Петрић Срни.

Он је подсјетио да гласове броје исти тимови у Главном центру за бројање и да нико од бројних посматрача – страначких, невладиних и међународних организација, амбасадора и представника амбасада у БиХ никада није имао ниједну примједбу.

Петрић каже да је Арнаутовића неко жестоко наљутио и да све то датира од 5. октобра, када је пред ЦИК БиХ нагло постављен захтјев да се за гласање у Сребереници не примјењују неке одредбе Изборног закона и Правилника о гласању.

"То тада није прошло и ми то сада слушамо сваки дан по неколико пута", рекао је Петрић.

Коментаришући јучерашње одгађање сједнице ЦИК-а, Петрић је појаснио да је она требала да буде "техничка" и да на њој није требало да буде ријечи о Сребреници, али да је одгодио за данас, јер је Арнаутовић упорно инсистирао да се и то нађе на дневном реду.

Арнаутовић је јуче рекао да је унутар ЦИК-а БиХ дошло до оштрог размимоилажења у погледу примјене метода бројања и верификације једног броја непотврђених /ковертираних/ гласачких листића за СребреницуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *