Педру Алмодовару одата почаст у Њујорку

Шпанском редитељу Педру Алмодовару одата је почаст на свечаној вечери у Музеју модерне умјетности (МоМа) у Њујорку. Холивудске звијезде попут Дру Баримур и Еме Стоун биле су присутне на вечери док су Пенелопе Круз и Антонио Бандерас своје честитке упутили преко видео порука, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Алмодовар је четврти редитељ коме је одата почаст на […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 18:31

Шпанском редитељу Педру Алмодовару одата је почаст на свечаној вечери у Музеју модерне умјетности (МоМа) у Њујорку.

Холивудске звијезде попут Дру Баримур и Еме Стоун биле су присутне на вечери док су Пенелопе Круз и Антонио Бандерас своје честитке упутили преко видео порука, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Алмодовар је четврти редитељ коме је одата почаст на овом годишњем скупу. Прије њега су почаствовани Баз Лурман, Тим Бартон и Кетрин Бигелоу.

У својој поруци Пенелопе Круз је Алмодовара назвала „једним од најдуховитијих људи на свијету” и додала да се нада да ће заједно имати још много специјалних тренутака.

 

Антонио Бандерас похвалио је режисера због истраживања „тешких, понекад болних и увијек узбудљивих територија умјетничког стварања”.

Педро Алмодовар добио је 2003. године Оскара за филм „Причај са њом”. Филм је такође добио и британску награду Бафта за филм ван енглеског говорног подручја.

Алмодовар се на вечери присјетио како је пре 27 година МоМа приказао један од његових филмова помогавши му тада да изгради име у САД. „Моје крштење било је овде – ово је био почетак готово свега”, рекао је Алмодовар.

Циљ годишње вечере МоМа је прикупљање средстава за унапређење колекције музеја. Кустос Раџ Рој рекао је да је ове године прикупљено више од милион долара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *