ПДП сугерише побољшања Закона о дјечијој заштити

Представнице Форума жена ПДП-а данас су у Бањалуци разговарале са предсједником партије Браниславом Бореновићем и члановима Главног одбора Јеленом Тривић и Драшком Станивуковићем о предностима и могућностима побољшања новог Закону о дјечијој заштити.

субота, децембар 9, 2017 / 12:20

Форум жена ПДП подржава увођење материнског додатка за незапослене мајке ‎у износу од 405 КМ како је предвиђено новим Законом о дјечијој заштити, али тражи да се исправи дискриминација у поступку остваривања права на матерински додатак за мајке које су родиле дјецу у овој и прошлој години.

Форум жена сматра да је амандмански могуће побољшати Закон о дјечијој заштити и у право на матерински додатак увести мајке које би оствариле право на додатак у периоду од дана ступања на снагу закона до навршених 12 мјесеци дјетета,односно 18 мјесеци за треће и свако наредно дијете и за близанце.

На овај начин би се значајно побољшао закон, исправила неправда према незапосленим мајкама коју су родиле дјецу у 2017.години и ‎другој половини 2016.године,а додатна средства за ове намјене је могуће обезбједити из буџетске резерве за 2018.годину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *