ПДП позива против закона о ПИО

Партија демократског прогреса позвала је представнике Савеза синдиката и Удружења пензионера да се укључе у заустављање усвајања постојећег приједлога Закона о пензијско-инвалидском осигурању, јер није реформски и не доноси никакву дугорочну корист, изјавио је предсједник Извршног одбора ове странке Игор Црнадак. "Надамо се да ће представници синдиката и Удружења пензионера истрајати на овоме и овај […]

недеља, децембар 11, 2011 / 16:22

Партија демократског прогреса позвала је представнике Савеза синдиката и Удружења пензионера да се укључе у заустављање усвајања постојећег приједлога Закона о пензијско-инвалидском осигурању, јер није реформски и не доноси никакву дугорочну корист, изјавио је предсједник Извршног одбора ове странке Игор Црнадак.

"Надамо се да ће представници синдиката и Удружења пензионера истрајати на овоме и овај пут стати на страну категорија које заступају, јер су до сада чешће били ближи властима", тврди Црнадак.

Напоменувши да ПДП неће подржати овај закон, Црнадак је мишљења да ће због његовог усвајања посебно испаштати млади људи, који неће моћи да се запосле, јер ће бити успорен одлазак у пензију и отварање простора за њих.

"Сматрамо да Закон није правичан и да је усмјерен на добробит уског круга људи који раде у администрацији. Поставља се питање како ће радници успјети да испуне услов од 45 година стажа", каже Црнадак. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *