ПДП: Ко је у праву – министар или тужилац?

ПДП позива Владу РС да се одреди према случају ‚‚Неђо Илић“ и тешким оптужбама које је главни тужилац Окружног тужилаштва Желимир Лепир упутио МУП-у РС, а такође позивамо и Високи судски и тужилачки савјет БиХ да се изјасни по овом питању, саопштено је из Партије демократског прогреса. ПДП сматра да сукоб између главног тужиоца Лепира […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 14:36

ПДП позива Владу РС да се одреди према случају ‚‚Неђо Илић“ и тешким оптужбама које је главни тужилац Окружног тужилаштва Желимир Лепир упутио МУП-у РС, а такође позивамо и Високи судски и тужилачки савјет БиХ да се изјасни по овом питању, саопштено је из Партије демократског прогреса.

ПДП сматра да сукоб између главног тужиоца Лепира и министра унутрашњих послова РС Станислава Чађе, у којем је господин Лепир оптужио полицију да је поступала незаконито у случају ‚‚Неђо Илић“ показује сву трулост у систему институција које треба да се баве борбом против корупције и организованог криминала.

– Немогуће је да су и главни тужилац и министар говорили истину, јер или је полиција радила незаконито, како каже Лепир или је радила у складу са законом, како каже министар Чађо – сматрају у ПДП.

ПДП не жели да одређује ко је у праву, али ако у нашем друштву има бар мало правне државе и одговорности, неко би, како кажу, након овог скандала морао поднијети оставку, или тужилац или министар.

– За једно друштво је подједнако страшно ако полиција може да хапси без процедура, по нечијем диктату или ако тужилац може неосновано оптуживати полицију за посао који раде у складу са законом – стоји на крају саопштења ПДП.0 КОМЕНТАРА

  1. Све је овде приватно, приватна полиција, тужилаштво, школство, здравство – наши житоти и хлеб насушни, све приватно у малом додиковом ентитетском дворишту, српска кућа до куће.

    Хоћемо правну државу и владавину права за све, само треба шефа питати јесу ли његови и затвори, где ћемо их затворити када дође тај час полагања рачуна – и пара које су отели од народа и Републике Српске од које су направили приватну проститутку за задовољавање њихових изопачених потреба.

  2. Г. Лепир је озбиљно правничко име, да би допустио себи луксуз да износи наводе без аргумената.
    Јавна је тајна, да је и ранији главни тужилац у Бања Луци, В.Солдат имао сукобе са полициом, али то се није јавно износило. Вјероватно је дара превршила мјеру, да је дошло до јавног препуцавања. Премало је информација у јавности, шта је суштина сукоба, да би се могло расправљати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *