Павловић: Влада ускоро одлучује о Антонићевом приједлогу

За рјешење случаја Фабрике дувана Бањалука постоји могућност споразумног раскида уговора или раскида на основу одлуке суда по ранијем захтјеву Владе Републике Српске (РС), изјавио је директор Инвестиционо-развојне банке РС Миленко Павловић. Он је истакао да ће Влада наредних дана одлучити да ли ће прихватити приједлог већинског власника ове фабрике Небојше Антонића о споразумном раскиду […]

уторак, децембар 13, 2011 / 09:37

За рјешење случаја Фабрике дувана Бањалука постоји могућност споразумног раскида уговора или раскида на основу одлуке суда по ранијем захтјеву Владе Републике Српске (РС), изјавио је директор Инвестиционо-развојне банке РС Миленко Павловић.

Он је истакао да ће Влада наредних дана одлучити да ли ће прихватити приједлог већинског власника ове фабрике Небојше Антонића о споразумном раскиду уговора.

"Надам се да ће рјешење бити у обостраном интересу и да ће свих 200 радника остати на својим радним мјестима," рекао је Павловић за "Прес".

Према његовим ријечима, Влада ће одлучити да ли ће новог стратешког партнера тражити преко ИРБ-а РС или ресорних министарстава.

Говорећи о стамбеним кредитима, Павловић је нагласио да ће новца за ове намјене бити и у идућој години и да ће млади брачни парови све бенефициране категорије моћи да добију ове кредите.

"За сљедећу годину планирамо да одобримо око 23 милиона КМ стамбених кредита", истакао је Павловић.

Он је навео да је од 2008. године пласирано 748 милиона КМ, док се на хартије од вриједности односи 174 милиона КМ, као и да је њихов повраћај 100 одсто, пошто сав ризик преузимају комерцијалне банке посредством којих се новац дистрибуира.

Павловић је нагласио да би ИРБ РС ускоро требало да постане члан Евроспког удружења јавних банака, јер ће на тај начин бити ближа међународним фондовима.0 КОМЕНТАРА

  1. Eto dođosmo stručno do novog termina u bankarstvu : distribucija.
    Pri tome nismo saznali da li postoji neka ponuda za sporazumni raskid i koliko miliona maraka je teška. Ali naravno sve će to završiti eksperti.:P

  2. I, ode zemljište onome kome je obećano, onome „ko najviše“ ponudi.
    O, stambenim kreditima…. Kako li se s njima peru pare iz Uprave za indirektno oporezivanje? Drp-drp milione, rodbinsko sestrinski krediti, operi pare…ujeo vuk magarca. I vuk sit i ovce na broju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *