Патријарх Иринеј: Завјештање органа је посмртно доброчинство

Патријарх српски Иринеј изјавио је синоћ да завјештање органа представља посмртно доброчинство. Питање трансплантације људских органа на исти начин посматрају православна и римокатоличка црква, подсјетио је он у интервјуу РТС-у. "Донација органа након праве смрти, кардио-респираторне смрти одржавала би посмртно доброчинство, посмртни израз љубави", рекао је патријарх. Он је додао да у том свјетлу "завјештање […]

понедељак, април 18, 2011 / 14:11

Патријарх српски Иринеј изјавио је синоћ да завјештање органа представља посмртно доброчинство.

Питање трансплантације људских органа на исти начин посматрају православна и римокатоличка црква, подсјетио је он у интервјуу РТС-у.

"Донација органа након праве смрти, кардио-респираторне смрти одржавала би посмртно доброчинство, посмртни израз љубави", рекао је патријарх.

Он је додао да у том свјетлу "завјештање и даривање органа не само да су дозвољени, већ и заслужују сваку похвалу са становишта хришћанског морала".

"То доброчинство и љубав према ближњима, даривање органа, за живота или послие смрти, не означава само љубав према крвним сродницима, него и према свим другим људима", истакао је патријарх.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *