Партизан: Тужакају нас без основа

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да суботички Спартак нема право да неосновано износи оптужбе на рачун суђења у недељној првенственој утакмици и апеловао да се фудбалска организација ослободи притиска како би послове обављала објективно, у складу са прописима. „Руководство фудбалског клуба Спартак има право да жали због пораза, да га сматра несрећним или по приказаној […]

уторак, април 12, 2011 / 14:39

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да суботички Спартак нема право да неосновано износи оптужбе на рачун суђења у недељној првенственој утакмици и апеловао да се фудбалска организација ослободи притиска како би послове обављала објективно, у складу са прописима.

„Руководство фудбалског клуба Спартак има право да жали због пораза, да га сматра несрећним или по приказаној игри незаслуженим, али нема право да износи оптужбе без основа и тиме иде на руку оном делу јавности који, нажалост, није наклоњен српском фудбалу и користи сваки повод да га оцрњује”, наводи се у саопштењу Партизана објављеном на сајту клуба.

„ ‘Случај Суботица’ који се непотребно и без основа продукује све нас поучава да се радикалне оцене о суђењу не могу доносити на основу реакција публике, која никада није објективна нити стручна да оцењује суђење, или на основу незадовољства резултатом. Коначну оцену о суђењу могу донети само независни експерти на основу темељне анализе ‘спорних’ ситуација”, наводи се.

У саопштењу се истиче да је Партизан прије него што се огласио сачекао експертизу независних стручњака у специјализованим телевизијским емисијама, који су закључили да на недељној утакмици „нису повређена правила фудбалске игре”.

„Све независне експертизе доводе до једног закључка: судијска тројка на челу са Милорадом Мажићем није ниједном повредила правила фудбалске игре, све битне одлуке су донете исправно и крајњи исход утакмице није последица судијских грешака”, истиче се.

„Партизану не требају ‘двоструки аршини’ у односу на такозване ‘мање’ клубове, нити смо у заблуди у погледу квалитета играчког кадра који поседујемо. Годинама уназад нисмо европско такмичење завршили у првим колима, па се не препознајемо у том делу саопштења Спартака и није нам јасно зашто се доводимо у такав контекст”, додаје се.

Фудбалски клуб Партизан подсјетио је да је упозоравао на обичај да се у завршници првенства, када се одлучује коначан исход, саопштењима и оптужбама на рачун регуларности врши притисак на надлежне који воде такмичења.

„Још једном апелујемо на све којима је стало до напретка српског фудбала да фудбалску организацију и органе ослободе сваког притиска и омогуће им да своје послове обављају у складу са прописима, стручно и објективно”, каже се.

„Играчи и руководство Партизана навикнути су на притиске и вербалне провокације и они нас додатно мотивишу да сопственим квалитетима остваримо такмичарске циљеве, као што је био случај претходних година”, додаје се у саопштењу шампиона Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *