Партизан шампион Јадрана и у Љубљани

Црно-бели су побиједили Олимпију 77:74 и освојили пету узастопну титулу регионалног такмичења. Партизан имао сигурну предност, али славио тек после нове драме.  Прво полувријеме обиљежио је велики број поена на обе стране и поред агресивних одбрана, за разлику од полуфиналних утакмица које су били изразито неефикасне.   Обе екипе су биле изузетно прецизне за три […]

четвртак, април 21, 2011 / 20:40

Црно-бели су побиједили Олимпију 77:74 и освојили пету узастопну титулу регионалног такмичења. Партизан имао сигурну предност, али славио тек после нове драме.

 Прво полувријеме обиљежио је велики број поена на обе стране и поред агресивних одбрана, за разлику од полуфиналних утакмица које су били изразито неефикасне.

 
Обе екипе су биле изузетно прецизне за три поена, Олимпија 7/12, Партизан 5/8. По десет поена за "црно-беле" постигли су Гист и Џерелс, док је код домаћина осам поена постигао Владо Илијевски,а седам Горан Јагодник.
 
Партизан са новим тимом и новим тренером не блиста ове сезоне као претходних, али је ипак благи фаворит за пети узастопни трофеј у регионалном такмичењу у свом седмом узастопном финалу. 
 

Са четири поена Ожболта из слободних бацања Олимпија се вратила у игру (72:70), али је сјајни Џерелс вратио „плус четири” (74:70). Све се тада сводило на слободњаке, па је Удрих поново смањио разлику (74:72).

Кренуо је тада Партизан у нови напад, али је Кецман промашио за два поена. Његову грешку је „исправио“ Гист који је ухватио лопту у нападу, а играчи Олимпије нису имали куд, па су направили фаул над Џерелсом. Партизанов плеј је био непогрешив, па је вратио разлику (76:72).

До краја је Илијевски успио да погоди (76:74), а Џерелс је три секунде прије краја поново био на линији слободних бацања. Већ тада су Гробари упалили бакље, али је Џерелс једно бацање промашио – 77:74 и дао наду домаћима да могу да изборе продужетак.

Ипак, Олимпија није баш најсрећније организовала последњи напад, нису чак ни упутили шут ка кошу Партизана, па се доминација црно-белих на Јадрану наставила.

Олимпија – Партизан 74:77 (23:26, 16:17, 19:22, 16:12 )

ОЛИМПИЈА: Ожболт 11, Бертанс 3, Удрих 12, Шермадини 4, Илијевски 15, Шпан, Анагони, Маркота 8, Салин, Кендрик 9, Боиса, Јагодник 12.

ПАРТИЗАН: Гист 12, Џаваји 10, Џерелс 20, Кецман 11, Божић, Весели 8, Лучић 5, Милосављевић 3, Богдановић, Катић 8, Бешовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *