Парламентарци: Србији и БиХ заједнички европски пут

Предсједница Народне скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић боравила је данас у посјети Сарајаву, где је кроз отворен и пријатељски разговор са саговорницима, поновила да ће Србија дослиједно подржавати територијални интегритет БиХ, и да је Србији и БиХ заједнички европски пут. Ђукић Дејановић је разговарала са члановима Колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, […]

среда, децембар 21, 2011 / 18:05

Предсједница Народне скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић боравила је данас у посјети Сарајаву, где је кроз отворен и пријатељски разговор са саговорницима, поновила да ће Србија дослиједно подржавати територијални интегритет БиХ, и да је Србији и БиХ заједнички европски пут.

Ђукић Дејановић је разговарала са члановима Колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, као и с члановима Предсједништва БиХ и Предсједавајућим Већа министара Николом Шпирићем.

Предсједница српског парламента је истакла да Србија неће подржати ниједно рјешење за које не постоји консензус сва три народа и оба ентитета у БиХ.

Она је додала Србија подржава европске и евроатлантске интеграције БиХ и да је двема земљама заједнички европски пут.

Домаћини су истакли да ће БиХ у потпуности поштовати територијални интегритет и цјеловитост Србије, као и да је стратешки интерес БиХ демократска, стабилна и европска Србија.

Саговорници Ђукић Дејановић су, такође, изразили жаљење што Србија није добила статус кандидата за чланство у ЕУ 9. децембра у Бриселу, пожеливши Србији да се у марту промијени ситуација.

Предсједавајући Дома народа Огњен Tадић је рекао да ће Србија и БиХ блиско сарађивати на европском путу и подсјетио да БиХ не узима у обзир самопроглашење независности тзв. приштинске владе.

Предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић је истакао да заједничке састанке парламентараца треба искористити за рјешавање отворених питања између Србије и БиХ, означивши као горуће проблеме питање државне границе, проблем коришћења Дрине за производњу електричне енергије и питање старе девизне штедње босанских грађана у београдској Инвест банци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *