Папандреу: Подносим оставку

Одлазећи премијер Грчке Јоргос Папандреу званично је објавио, након састанка са страначким лидерима, да подноси оставку како би створио простор за нову коалициону владу, а обраћање нацији је завршио без именовања новог премијера. Папандреу је рекао да политичке снаге у Грчкој сарађују како би извеле земљу из кризе, да ће влада бити формирана упркос разликама […]

среда, новембар 9, 2011 / 18:19

Одлазећи премијер Грчке Јоргос Папандреу званично је објавио, након састанка са страначким лидерима, да подноси оставку како би створио простор за нову коалициону владу, а обраћање нацији је завршио без именовања новог премијера.

Папандреу је рекао да политичке снаге у Грчкој сарађују како би извеле земљу из кризе, да ће влада бити формирана упркос разликама и да ће се учинити све како би земља остала у зони евра, јавио је Ројтерс.

Данас се очекује објављивање састава нове грчке владе, а грчка агенција АНА јавља да је предсједник Каролос Папуљас сазвао састанак са страначким лидерима за 18 сати.

У међувремену, лидери љевичарских странака Комунистичка партија Грчке (ККЕ) Алека Папарига и Коалиција радикалне љевице (СYРИЗА) Алексис Ципрас саопштили су да неће присуствовати овом састанку који ће се одржати у предсједничкој палати.

Одлазећи премијер Јоргос Папандреу и опозициони лидер Антонис Самарас преговарају већ трећи дан о томе ко ће предводити нову владу до избора у фебруару, а у штампи циркулишу имена четири потенцијална кандидата.

Ројтерс је раније објавио, позивајући се на изворе из двије главне странке, да су се страначки лидери договорили да нову владу предводи предсједник парламента Филипос Пецалникос, из владајућег ПАСОК-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *