Панк у ДФК: Пекиншка патка свира у четвртак

Легендарни новосадски бенд Пекиншка патка који је још далеке 1978. године најавио долазак, по многима најзначајније екс ЈУ музичке генерације, оне „новоталасне“, гостује у четвртак, 15. децембра, у бањолучком клубу ДФК. Иако је бенд објавио само три сингла и два албума, пјесме Пекиншке патке као што су „Боље да носим кратку косу“ или „Бити ружан, […]

уторак, децембар 13, 2011 / 13:58

Легендарни новосадски бенд Пекиншка патка који је још далеке 1978. године најавио долазак, по многима најзначајније екс ЈУ музичке генерације, оне „новоталасне“, гостује у четвртак, 15. децембра, у бањолучком клубу ДФК.

Иако је бенд објавио само три сингла и два албума, пјесме Пекиншке патке као што су „Боље да носим кратку косу“ или „Бити ружан, паметан и млад“ и скоро три деценије од објављивања представљају неизоставан дио панк насљеђа, а сам бенд ужива у репутацији предводника „новог таласа“ и првог панк бенда на Балкану.

Иначе, Пекиншка патка је послије 25-годишње паузе одушевила публику повратничким концертом на новосадском фестивалу „Ексит“, а сви они који су пропустили тај спектакл имаће прилику погледати репризу у бањолучком клубу ДФК. Цијена улазнице је 10 КМ, а почетак концерта је најављен за 22:30.

Само два дана послије великог концерта Пекиншке патке, клуб ДФК ће послије преко 250 концерата највећих свјетских, регионалних и домаћих извођача, прославити свој други рођендан. За праву слављеничку атмосферу побринуће се Ди џеј екипа ТДИ радиа, а улаз на рођенданску ДФК журку је бесплатан.

Као и увијек, ДФК је и овај мјесец припремио врхунски музички програм, а врхунац ће бити новогодишња журка уз популарни састав Севдах бејби. Све то са само једним циљем, а који најбоље описују стихови Севдах бејбија: „Мора да буде добро, да буде боље, да буде најбоље“!

Програм у ДФК до краја децембра:
15.12. (четвртак) – Пекиншка патка, Нови Сад – улаз 10 КМ

16.12. (петак) – Vanja The Frog, Бања Лука

17.12. (субота) – II рођендан ДФК клуба – Велика ТДИ Јелен журка

23.12. (петак) – DJ Billy, Нови Сад

24.12. (субота) – Саншајн, Београд – улаз 10 км

30.12. (петак) – Почаст Ред Хот Чили Пеперсима

31.12. (субота) – Севдах бејби, Београд

01.01. (недјеља) – DJ Miss Kay Dee, Нови СадОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *