Пандуревић: СДС неће прихватити посебна изборна правила за Сребреницу

Српска демократска странка /СДС/ неће прихватити никакве разговоре о промјенама Изборног закона БиХ којима би за општину Сребреница на локалним изборима поново важила посебна правила као што је то било 2008. године, изјавила је данас Срни члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић.   “Увјерена сам да је циљ појачане реторике сребреничких функционера Странке демократске акције […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 12:19

Српска демократска странка /СДС/ неће прихватити никакве разговоре о промјенама Изборног закона БиХ којима би за општину Сребреница на локалним изборима поново важила посебна правила као што је то било 2008. године, изјавила је данас Срни члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић.

 

“Увјерена сам да је циљ појачане реторике сребреничких функционера Странке демократске акције /СДА/ и поновни позиви за некакав специјалан статус управо да уз помоћ међународне заједнице изврше притисак и поново издејствују промјене Изборног закона ради очувања СДА у локалној власти“, истакла је Пандуревићева.

Она је подвукла да СДС то није подржао ни 2008. године и неће ни сада – што је и један од закључака са посљедње сједнице Главног одбора СДС-а, одржаног у Модричи.

Према њеним ријечима, СДС располаже информацијама да ће блок СДА-Социјалдемократска партија /СДП/ БиХ уложити максималне напоре да овај пут јединствено наступи и добије начелничке позиције у Сребреници, Братунцу, Вукосављу и Новом Горажду.

“Сматрам да у овим општинама треба да направимо што шири српски блок и да покажемо више политичке памети и националне зрелости, а мање сујете. Поред начелника, циљ треба да нам буде и стабилна српска скупштинска већина како грађани ових општина не би били жртве уцјена СДА и СДП-а“, поручила је Пандуревићева.

Он је додала да СДС не жели да се тим општинама деси, као што је то било у Сребреници, да сав локални буџет иде само у мјесне заједнице са бошњачким становништвом “због чега Срби немају други избор него да се селе“. /0 КОМЕНТАРА

  1. Ма колико знам вас нико неће питати. Прошле локалне изборе, договорили су г. Додик и високи представник.

  2. “Сматрам да у овим општинама треба да направимо што шири српски блок и да покажемо више политичке памети и националне зрелости, а мање сујете. Поред начелника, циљ треба да нам буде и стабилна српска скупштинска већина како грађани ових општина не би били жртве уцјена СДА и СДП-а“, поручила је Пандуревићева.

    Jadna ne bila, djevojko Pandurevićka, sve mi više ličiš na baba rogu, koji blok u Bratuncu kada si upravo ti razbila sds u bratuncu, unistila pdp, razjedinila snsd, samo da bi onaj nesuvisli kockar bio nacelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *