Панатинаикос повратио титулу у Грчкој

Дим, топовски ударци и прекид! Уобичајена слика када домаћин грчког финала не жели да се меч заврши, јер не жели да види како гост слави. Управо те сцене виђене су синоћ у Пиреју, у дому Олимпијакоса, гдје је Панатинаикос освојио титулу и апсолутно надиграо Пирејце, одузевши им титулу после двогодишње владавине! Црвено-бијели имали су до […]

понедељак, јун 12, 2017 / 07:33

Дим, топовски ударци и прекид! Уобичајена слика када домаћин грчког финала не жели да се меч заврши, јер не жели да види како гост слави.

Управо те сцене виђене су синоћ у Пиреју, у дому Олимпијакоса, гдје је Панатинаикос освојио титулу и апсолутно надиграо Пирејце, одузевши им титулу после двогодишње владавине!

Црвено-бијели имали су до четвртка вођство 2:1 и двије меч лопте да продуже своју владавину Грчком. Међутим, екипа Ћавија Пасквала одиграла је двије сјајне утакмице и оба пута добила браниоца титуле двоцифреном разликом.

Вечерас је у "Хали мира и пријатељства" у једном тренутку било и 20 разлике за "зелене"!

ОЛИМПИЈАКОС – ПАНАТИНАИКОС 51:66 (17:14, 10:22, 10:21, 14:9)

Мало мање од седам минута прије краја, Пирејци су покушали да се крајњим напором и серијом тргну и да се приближе госту на "минус 11" (48:59), али је најефикаснији играч меча Кеј Си Риверс затим погодио вјероватно и одлучујућу тројку и ставио тачку на епилог.

Недуго потом, навијачи Олимпијакоса изазвали су велике нереде, бацали топовске ударе иза клупа, па је меч био прекинут. Док су играчи Панатинаикоса славили у свлачионици, судије су тражиле да трибине буду испражњене, што се и догодило, па су се створили услови да утакмица потом буде мирно завршена, само уз шкрипу патика.

ПАО је освојио рекордну 35. титулу. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *