Пала влада у Канади

Мањинској Влади канадског премијера Стивена Харпера данас је у парламенту изгласано неповјерење звог наводне „злоупотребе овлаштења“, а пријевремени избори биће одржани у мају. Иницијатива главне опозиционе Либералне странке усвојена је уз подршку сеператитсичког Блока за Квебек и љевичарске Нове демократске странке. Три опозиционе странке дале су заједно 156 гласова за обарање Владе, насупрот 145 за […]

петак, март 25, 2011 / 23:56

Мањинској Влади канадског премијера Стивена Харпера данас је у парламенту изгласано неповјерење звог наводне „злоупотребе овлаштења“, а пријевремени избори биће одржани у мају.

Иницијатива главне опозиционе Либералне странке усвојена је уз подршку сеператитсичког Блока за Квебек и љевичарске Нове демократске странке.

Три опозиционе странке дале су заједно 156 гласова за обарање Владе, насупрот 145 за опстанак Харперовог конзервативног кабинета.

Очекује се да ће Харпер сутра затражити од канадског генералног гувернера да званично распусти парламент, што би отворило пут одржавању пријевремених избора у мају.

Либерали су тврдили да је Харепер игнорисао оптужбе против конзервативаца из премијеровог ужег круга сарадника и да је два пута онемогућио функционисање парламента ради постизања личних политичких циљава.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *