Пајић најбољи градоначелник у БиХ

Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане додијелио је признање „Најбољи градоначелник“ градоначелнику Брчко дистрикта Драгану Пајићу, саопштено је данас из његовог кабинета.

петак, април 8, 2011 / 18:54

У саопштењу се наводи да је ИФИМЕС током јануара и фебруара провео истраживање о дјеловању локалних заједница и градоначелника у БиХ које је показало да је градоначелник Брчко дистрикта Пајић најбољи градоначелник у БиХ.

„Градоначелник Пајић посебно се истакао у вођењу дистрикта у захтјевној мултиетничкој средини, која се развија брже од осталих дијелова БиХ, што потврђују већ постојеће и најављене инвестиције. Посебно охрабрујући пројекат је оснивање регионалног универзитетног центра и снажне везе, које је Брчко дистрикт успоставио у регији и у европским оквирима“, истиче се у образложењу ИФИМЕС-а.

Признање му је у Љубљани уручио потпредсједник Савјета ИФИМЕС-а и некадашњи први амбасадор САД у БиХ Виктор Јакович.

Свечаном уручењу присуствовали су чланови Међународнога института и експерти за локалну самоуправу Стане Влај, који је и независни експерт Савјета Европе за локалну самоуправу и Милош Сенчур, који је уједно и генерални секретар Министарства за привреду Републике Словеније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *