Пахор поново у болници, чека га операција

Одлазећи премијер Словеније Борут Пахор поново је примљен у болницу и мораће да му се уради још једна операција јер му се стање са акутном упалом средњег ува погоршало, саопштио је данас Клоничко-болнички центар у Љубљани. У саопштењу болнице се наводи да Пахоров опоравак није протекао како је планирано и да је због инфекције неопходна […]

недеља, децембар 25, 2011 / 08:16

Одлазећи премијер Словеније Борут Пахор поново је примљен у болницу и мораће да му се уради још једна операција јер му се стање са акутном упалом средњег ува погоршало, саопштио је данас Клоничко-болнички центар у Љубљани.

У саопштењу болнице се наводи да Пахоров опоравак није протекао како је планирано и да је због инфекције неопходна још једна операција.

Пахор је прије четири дана пуштен из болнице, гдје је провео цијелу недељу због инфекције која се искомпликовала, подсјетила је словеначка агенција СTА.

Лекари су после прве хируршке интервенције саопштили да се Пахор споро опоравља и да је разлог томе висока отпорност бактерија на стандардан третман антибиотицима.

Медији у Словенији су јављали да се очекује да ће социјалдемократе предложити Пахора за предсједника новог парламента.

Побједник недавних ванредних избора Зоран Јанковић, лидер партије "Позитивна Словенија", наставио је неформалне консултације око стварања коалицоне владе у којој има 28 од укупно 90 посланика.

После конститусања националне скупштине предсједник Словеније Данило Tирк ће одредити мандатара за састав нове владе и то ће највјероватније бити Јанковић, као побједник ванредних избора. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *