Пацоли предсједник ”Косова”

ПРИШТИНА – Највиши органи Демократске партије Косова одлучили су да функција предсједника Косова припадне Беџету Пацолију, из Алијансе за ново Косово.  ДПК-у ће припасти функције предсједника скупштине и премијера Косова. Потрпредсједник ДПК Хајредин Кући изјавио је да је одлука донесена консензусом након трочасовне расправе најужег руководства ДПК. Кучи је најавио да ће разговори о другим […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 14:06

ПРИШТИНА – Највиши органи Демократске партије Косова одлучили су да функција предсједника Косова припадне Беџету Пацолију, из Алијансе за ново Косово.

 ДПК-у ће припасти функције предсједника скупштине и премијера Косова.

Потрпредсједник ДПК Хајредин Кући изјавио је да је одлука донесена консензусом након трочасовне расправе најужег руководства ДПК. Кучи је најавио да ће разговори о другим функцијама које ће припасти коалиционом партнеру бити одржани наредних дана.

Група од десетак посланика ДПК је раније одлучно захтјевала да функција предсједника Косова припадне садашњем вршиоцу дужности предсједника и генералном секретару странке Јакупу Краснићију.

АНК је на то реаговала изјавом да ће прије прихватити да буде дио опозиције него одустати од захтјева да њен лидер Бахџет Пацоли буде кандидат за предсједника Косова.

Дио владајуће коалиције су и посланици из редова мањинских заједница као и листа Ибрахим Ругова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *