Оптужница за Цецу: 10 фудбалера, 11 пиштоља

Више тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Светлане Цеце Ражнатовић (38) теретећи је за незакониту продају 10 фудбалера ФК „Обилића“ и посjедовање 11 пиштоља без дозволе. Она се терети да је са сарадницима противправно присвојила око четири милиона њемачких марака и више од три милиона долара од трансфера фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове, […]

уторак, март 29, 2011 / 00:09

Више тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Светлане Цеце Ражнатовић (38) теретећи је за незакониту продају 10 фудбалера ФК „Обилића“ и посjедовање 11 пиштоља без дозволе.

Она се терети да је са сарадницима противправно присвојила око четири милиона њемачких марака и више од три милиона долара од трансфера фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове, речено је вечерас Тањугу у Тужилаштву.

После осам година истраге, која је више пута проширивана осим Ражнатовићеве оптужницом су обухваћени њена сестра Лидија Величковић због незаконите продаје 10 фудбалера и некадашњи руководиоци ФК "Обилића" Драгиша Бинић и Јован Димитријевић због продаје једног играча.

Према писању " Блица ", који је први објавио информацију о подизању оптужнице, Цеца се терети и за посједовање 11 пиштоља за које нема дозволу.

Бинић и Димитријевић се терете да су умијешани у незакониту продају фудбалера Милана Обрадовића московској "Локомотиви" за три милиона долара, а да ништа од тих средстава није уплаћено на рачун клуба.

Сумња се да су тако поступали по налозима власнице ФК "Обилић" Ражнатовићеве, те да су као одговорна лица у клубу закључили уговор 2. јула 2001. у Москви са представницима московског клуба о продаји Обрадовића.

Милион долара је, према сумњама Тужилаштва, уплаћено на рачун приватног предузећа у Бијељини, а затим је новац предат власници клуба на руке.

Остатак је ишао преко више приватних рачуна у Белгији – у Бриселу, Летонији – у Риги, Шпанији – у Марбељи и Палма де Мајорки, Швајцарској – у Женеви и Лугану иу САД – у Њујорку.

Ражнатовићева и њена сестра сумњиче се за незакониту продају десет фудбалера, међу којима је и Обрадовић.

Сестре се терете да су злопотребе положаја, приликом продаје ових играча, стекле 235.507.689 динара (4,1 милион њемачких марака и 3.480.000 $), односно 11 милиона евра.

Београдска штампа је крајем прошле године пренијела да је против њих написана оптужница која није поднијета суду (подигнута), а тужилаштво са захтјевом за проширење истраге против Бинића и Димитријевића изашло 2. децембра.

Истрага против Ражнатовићеве покренута је још у априлу 2003. године због недозвољеног држања оружја, пошто је била ухапшена у акцији "Сабља", а у вили у којој је живјела нађено је више комада ватреног оружја.

Тужилаштво је потом, због сумњи у нелегално обављене трансфере фудбалера, захтијевало више проширења и допуна истраге, која је окончана у јуну прошле године.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *