Оптужница против Дудаковића у осам тачака

Истрага против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића давно је завршена, а припремљена и стопирана оптужница против њега садржи осам тачака документованих доказима о злочинима и изјавама свједока, пише „Глас Српске“. "Свих осам тачака оптужнице против Дудаковића засноване су на изузетно чврстим доказима, снимцима, документима и изјавама свједока", рекао је неименовани извор. Он […]

субота, октобар 20, 2012 / 11:24

Истрага против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића давно је завршена, а припремљена и стопирана оптужница против њега садржи осам тачака документованих доказима о злочинима и изјавама свједока, пише „Глас Српске“.

"Свих осам тачака оптужнице против Дудаковића засноване су на изузетно чврстим доказима, снимцима, документима и изјавама свједока", рекао је неименовани извор.

Он је навео да замјеник главног тужиоца и руководилац Одјељења за ратне злочине у Тужилаштву БиХ Весна Будимир стопира подизање оптужнице која је готова и да сталним пролонгирањем рокова обмањује српске жртве.

Будимирова је недавно рекла да ће "истрага против Дудаковића бити окончана до првог јуна идуће године".

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић истакао је да је Дудаковић већ одавно требало да буде процесуиран, поготово послије откривања масовне српске гробнице у Кленовцу код Босанског Петровца.

"Ово, уз постојање видео-снимака о почињеним ратним злочинима над Србима, непобитни су докази против њега", рекао је Дукић.

Крајем августа ЦЈБ Бања Лука доставио је Тужилаштву БиХ допуну извјештаја о ратним злочинима које су починили Дудаковић и припадници Петог корпуса Хуснија Авдагић, Адил Ружнић и Мехура Селимовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *