Опет најављено: Јужни ток кроз Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након сусрета са руским премијером Владимиром Путином у Београду да ће Српска сигурно бити укључена у изградњу гасовода „Јужни ток“, којим ће бити обезбијеђено милијарду и по кубика гаса годишње. Он је подсјетио да је руска компанија "Зарубежњефт" приватизовала нафтну индистрију у Српској и навео да слиједе улагања […]

четвртак, март 24, 2011 / 08:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након сусрета са руским премијером Владимиром Путином у Београду да ће Српска сигурно бити укључена у изградњу гасовода „Јужни ток“, којим ће бити обезбијеђено милијарду и по кубика гаса годишње.

Он је подсјетио да је руска компанија "Зарубежњефт" приватизовала нафтну индистрију у Српској и навео да слиједе улагања у модернизацију тог сектора.

Предсједник Додик је навео да је са шефом руске Владе разговарао о убрзању друге транше улагања, те додао да у априлу у надлежним банкарским структурама треба да буде донесена одлука и одобрена средства да би отпочела коначна модернизација нафтног сектора и производња 4,2 милиона тона нафте.

Додик је напоменуо да је са Путином разговарао и о реализацији пројекта концесије за испитивање налазишта нафте у Српској.

Предсједник РС јуче је на састанку са Путином предводио делегацију из РС у којој су били и премијер Александар Џомбић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Опет најављено: Јужни ток кроз Српску

БЕОГРАД – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након сусрета са руским премијером Владимиром Путином у Београду да ће Република Српска сигурно бити укључена у изградњу гасовода „Јужни ток“, којим ће бити обезбијеђено милијарду и по кубика гаса годишње.

четвртак, март 24, 2011 / 08:27

БЕОГРАД – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након сусрета са руским премијером Владимиром Путином у Београду да ће Република Српска сигурно бити укључена у изградњу гасовода „Јужни ток“, којим ће бити обезбијеђено милијарду и по кубика гаса годишње. Continue reading „Опет најављено: Јужни ток кроз Српску“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *