Омладински савјет изабрао руководство, Тешановићка надгледала

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске /РС/ Нада Тешановић изјавила је данас да је Влада РС у задње четири године искључиво за младе и њихове потребе издвојила око 10 милиона КМ, те додала да су и у буџету за наредну годину предвиђена значајна средства за ову категорију становништва. Тешановићева, која је у Милићима присуствовала […]

субота, новембар 26, 2011 / 20:41

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске /РС/ Нада Тешановић изјавила је данас да је Влада РС у задње четири године искључиво за младе и њихове потребе издвојила око 10 милиона КМ, те додала да су и у буџету за наредну годину предвиђена значајна средства за ову категорију становништва.

Тешановићева, која је у Милићима присуствовала сједници Скупштине Омладинског савјета РС, на којој је изабрано ново руководство Савјета, рекла је да је Савјет кровна омладинска организација и као таква партнер ресорног министарства.

"Управо на Народну скупштину иде информација о реализацији акционог програма омладинске политике РС, гдје Омладински савјет итекако има утицај", навела је Тешановићева.

Делегати Скупштине Омладинског савјета РС су на данашњој Конститутивној сједници петог скупштинског сазива, одржаној у Милићима, поново изабрали досадашњег предсједника Савјета Бојана Гребенара из Бањалуке на ту функцију.

Одлуком делегата Скупштине изабрана су и два потпредсједника – Стефан Милић из Милића и Свјетлана Крстић из Бијељине, те генерални секратар Савјета Милош Благојевић из Бањалуке.

Истакавши да је избором новог руководства у значајној мјери подмлађен и освјежен руководни састав Савјета, Гребенар је рекао новинарима да ће кровна организација младих РС наставити да ради свој посао.

"Ми смо и до сада показивали доста иницијатива када су у питању млади, али мислимо да на прво мјесто омладинске политика РС, дијелови који се односе на запошљавање и стамбено збрињавање морају бити далеко више потенцирани и у њих се мора знатно више улагати", истакао је Гребенар.

На Конститувној сједници Скупштине Омладинског савјета РС учествовало је 58 делегата из девет регија РС. Покоровитељи скупа младих РС били су општина Милићи и Компанија "Боксит", која је за све учеснике Скупштине обезбиједила бесплатан смјештај и исхрану.  0 КОМЕНТАРА

 1. Овај Гребенар који је несуђени предсједник Владе је изгубио годину и редовни студиј због неположених испита. Какве фаце нам подмећу ови из СНСД?

 2. Бојан гребенар познат као Игуман Полтроније, наставља да проповједа и шири идеје епархије улизичко удворничке и полтронске. Игумана Полтронија Банјалучани памте још од малена по одијелима, према неким свједочењима прво одијело обуко је још у 6 разреду основне школе и од тад га не скида.
  Игуман Полтроније и остало свештенство епархије улизичко удворничке и полтронске вјерују само Милету Преподобном и наравно слугама Преподобног Милета.
  За силну вјеру у Епархију улизичко удворничку и полтронску Отац Полтроније доби на службу хуманитарну органиѕацију Омладински Савјет РС гдје сапра стотине хиљада гријеха конвертибилних марака. Осим у епархију отац Полтроније вјерује и у дубоко грло Каритаса блажену Наду.
  Таквог лика не исписа бајка кошто Игумана Полтронија роди мајка.
  Игумане и остало свештенство епархије улизичко удворничке и полтронске моли те се само Милету Преподобном јер тешко вама кад се епархија распадне а ваш патријарх у затвор или преко гране.

 3. Треба рећи да је прије Игумана Полтронија у Омладинском Савјету РС стотинехиљада гријеха конвертибилних марака опрао Отац Улизије световног имена Милан Грубор, који је вјеру полагао у пробисветог Безубија личи на некадашњег фудбалера Партизана Бајру Жупића.
  Улизије се сматра и оснивачем секте дупеувлакачке, која опра анусе свима редом све до посједника скупштинског чекића, гдје се удоми и ту нађе мир свој.
  А пријашња мјеста која је чистио није оставио, јер је ошколово оџачаре своје попут Гребенара да чисте анусе властодржаца.

 4. borabora ti si najveci uvlakac, dupelizac, poltron, sljam i djubre.
  Ti si sluga rezima, ti si niko i nista, ti si bijedni crv.
  Kopiras Zorana Djindjica svojim kolumnama u NN, ali da ti kazem sve sto pokusas sam osudjeno je na propast, kao i pokusaj REFORME SOBL-a PO VERTIKALI I HORIZONTALI.

  Jos jednom ti kazem moli se samo svojim gospodarima Miletu i Borhi Tadiciju jer ti samo oni mogu pomoci .

 5. Kakve kolumne dječače, koji borha i mile, mješaš lončiće jado opterećeni. Sa državom i državnim institucijama nemam ništa i drago mi je zbog toga, radim privatno i ne zavisim od dupeuvlakača kao ti koji se bave politikom samo da dobiju radno mjesto negdje u vlasti, svi ste isti. Ne znam te ali garantujem da se baviš politikom , ulizuješ se nadređenim (bili oni u vlasti ili ne) i gledaš da profitiraš nekako jer kvalitete nemaš na koje bi mogao samostalno da se osloniš, samo laješ i laješ, u svojoj profesiji nisi ostvaren ako uopšte imaš profesiju. Nažalost takvi profitiraju na ovim prostorima. Fuj, lažan si petre, jadan si, neki likovi su ti uzeli mjesto na koje si ciljao i sad se jedeš i laješ umjesto da preduzmeš nešto konkretno a ne da čekaš poziciju gdje ćeš moći da pljačkaš ovaj narod a to je ono što čekaš i čemu se nadaš. Svi ste isti, mladi političari, gadite mi se, samo lični interes ganjate kao i stari

 6. Ја будала, овдје је тема наша омладинска будућност, а ви личне сукобе оставите по страни или се договорите па се негдје измлатите, ако нисте пице, а јесте чим овако нападате једни друге.. Хајд на перон па да се види ко поставља антену, а ко виче не ваља..

 7. Ovaj Petar lud potpuno, kakav studentski bunt o čemu pričaš, ja sam fakultet i škole davno završio, ne interesuju me lopovluci studentskih vođa koji su oduvjek bii najgori studenti i studirali po 15 god, vjerujem da si i ti među njima. Boje bi ti bilo da se uhvatiš knjige nego što lupetaš i nadaš se da će neko da uradi nešto za tebe. Budala sam što sam vas prokomentarisao ali nisam mogao da izdržim kad sam vidio gomilu gluposti koje pišeš. Pink Panteru, žalosna je omladinska budućnost sa ovakvima kao petar, oni gledaju svoj džep, bolje lijepa budućnost jednog omladinca nego svih, to je ta deviza. Radite na sebi, učite drugari, pustite ove gluposti političke. Sve su to budući lopovi, uče od starijih, nema tu zajedničkog interesa samo lični. I dok sam ja studirao prije 10 godina ista je priča bila, studentske organizacije su isključivo služile za uzimanje para pojedinaca tako da poštedi te me priče o vašoj brizi za studente i omladinu. Svaki omadinac neka preuzme brigu za sebe i radi na sebi, to ti je formula za bolje. Od ovih organizacija ne očekuj boljitak panteru. Pozdrav

 8. Најљепше од свега је што коњине од 30+година представљају као МЛАДЕ. Ово је сумрак цивилизације, ово су такви простори да појединци чим из пизде испадну, фотеља им се додијели и онда их гледаш те удбашке потомке како наредних 40 година просипају неку празну причу.:(

 9. Taj Grebenar se pretplatio izgleda na to mjesto ko da je čovjek od velikog povjerenja Dodikove vlasti.Malo sam proguglao pa našao baš sa ovog portala jedan simpatičan komentar o Grebenaru koji oslikava i druge ove pojedince u studentskim organizacijama.Ide ovako,
  Kinšasa forever, 08.03.2011. 19:50:27 [843]
  Ovo je tipičan primjer političara. On svoju karijeru je počeo graditi još od prvog razreda srednje škole.Već se navikao da bude funkcioner i njega ćemo sutra vidjeti u vrhu politike. Već sad je sklopio brojna prijateljstva koja će mu sutra donijeti mnogo, mnogo glasova. Toliko je sposoban da je bio na čelu Studentskog parlamenta, pa onda i OSRS. Rekao bi neko da ide Gruborovim stopama. A nisu tu slučajno. Studentski parlament je projekat Vlade RS, kako bi se studenti amortizovali, slično sindikatu ili BORS-u. Imaš svoje ljude i onda lakše kontrolišeš mase. I svaka ima čast. Majstorski su to odradili. Naravno, na čelo Studentskog parlamenta i OSRS postavljaju svoje najvjernije ljude. Zato je ovo što smo upravo pročitali jako LICEMJERNO. Naravno, ovog momčića očekuje i nagrada. Njegov prethodnik je danas savjetnik Predsjednika Parlamenta Srpske. Kako je skoro rekao u emisiji „Crta“ BHT1, svi su nagrađeni za to što su odradili. A imaju budžet od 200000 maraka, često putuju, organizuju studentske ekskurzije, gdje dobijaju gratis putovanja. Takođe, za masne procente prave studentske zabave u najelitnijim banjalučkim klubovima, gdje studentarija može da konzumira Nektar po promotivnoj cijeni od 2,5, pa i 3 marke. Ne znam da li igdje prijavljuju taj profit, da li plaćaju porez na to. Tačno kopija ovih glavonja u vrhu politike. S druge strane, uništena je SOBL, studentska organizacija, koja je zadavala glavobolju Ministarstvu prosvjete. Mada su i njihovi čelnici skupljeni sa štapa i kanapa, ipak su se borili za studente. Ovo što priča ovo momče je sama demagogija. On kao puno radi i bori se za omladinu, a obrazovni sistem se nalazi na najnižem mogućem nivou. Danas tetke sa hladnim trajnama i frizerke završavaju privatne fakultete, učeći iz Vesele sveske u prosjeku po 5 sati svaki ispit, i polažu ispite svakog vikenda. Za godinu-dvije završe i dobijaju posao u administraciji. S druge strane, na državnim fakultetima imamo nakaradnu Bolonju, s kojom se ne dobija potrebno znanje i puko bubanje ogromnih knjiga. Ljudi završavaju, a da ne znaju suštinu. Imamo i ogromnu korupciju u visokom školstvu.
  Ne znamo šta to ovog mladića koji jednog mog komšiju podsjeća na dijete koje se pati na noši preporučuje da on bude lider omladine i da se njemu pridružuje. On će svakako od ove vlasti dobiti zasluženo mjesto. Ipak je odradio posao. Budućnost je pred njim.
  A mladi nisu motor ovog društva. Aktivniji su penzioneri. Možda će se predsjednik sjetiti i Grebenara kada bude dijelio ordenje.

 10. hehehe, pa ti si prso bas, kakav bunt, kakav osrs, previse vaznosti pridajes tim glupostima, iako mi je brat u tim studentskim organizacijama ja bih poukidao sve to i kod njega vidim te simptome prelijevanja iz supljeg u prazno a knjiga place za njim, sobl, osrs tamo vamo, kakva korist od toga, bolje te pare da podijele socijalnim slucajevima. Svuda u evropi su to sporedne stvari samo nasi mladi sa vec 20 god vide te smrdljive organizacije kao ulaz u politiku, hocemo li svi biti politicari , hoce li iko da uci i da radi.Ovi sad pliticari su odlicni kad vidim kakve divne generacije lezilebovica i kukavica nam pristizu

 11. Мени је онај први коментар Петра Поповића био баш духовит. Ово што сад радите је прави простаклук. Не знам зашто администратор не реагује?!

 12. javise da prozvan sam. Blueangel pojma nemam ko si ali ako imas sta reci reci u lice. Studentski parlament kao i SOBL nekada pocivali su na dobrim temeljima. Od ljudi koji su ih vodili zavisilo je sta ce postati a postalo je to sto sada vidimo. Zajedno sa pomenutom gospodom Gruborom i Grebenarom sam radio u obe organizacije i za razliku od Grebenara Gruboru je uvek bilo stalo do ljudi ali mu je na zalost Grebenar bio desna ruka. Iako imam clansku kartu vladajuce partije uvek su mi mladi bili iznad svega za razliku od nekih koji grade vlastitu karijeru na ustrb studenata i mladih u RS. Malverzacija je bilo kako u Studentskom parlamentu tako i u OSRS vidljive ili nevidljive ali bilo ih je. Setimo se za pocetak koncerta u Kampusu povodom proglasenja nezavisnosti Kosova i famoznih bedzeva RESPECT 1244 cini mi se da je to pisalo. Prodavani su i pare su trebale da se upute na Kosovo….TREBALE…
  Stanko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *