Oмладински центар Челинац: Хоћемо 10 КМ из буџета

Отворено писмо Омладинског центра Челинац, начелнику општине Челинац. Поштовани господине Зељковић, дана 22.12. текуће године, у Омладинском центру је одржана Јавна Трибина за родитеље на тему превенције малољетничке делинквенције у општини Челинац. Без обзира на слаб одазив родитеља, сама предавања а и дискусија су ипак били веома корисни и конструктивни. Представници МУП-а, Центра за социјални […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 00:26

Отворено писмо Омладинског центра Челинац, начелнику општине Челинац.

Поштовани господине Зељковић,

дана 22.12. текуће године, у Омладинском центру је одржана Јавна Трибина за родитеље на тему превенције малољетничке делинквенције у општини Челинац. Без обзира на слаб одазив родитеља, сама предавања а и дискусија су ипак били веома корисни и конструктивни. Представници МУП-а, Центра за социјални рад, НВО-а и Општине су се усагласили да је тренутно највећи несолвирани проблем у општини Челинац малољетничка делинквенција, те да се ургентно треба дјеловати на превенцији и сузбијању исте. Као главни узрок делинквенције међу младима препозната је досада и недовољна увезаност и сарадња релевантних институција и родитеља, а као најефективнији метод за превенцију (малољетничког) преступништва ширење разноврсног неформалног образовања и повезивање институција и родитеља кроз активности Омладинског центра.

С обзиром да знате да је Омладински центар неодржив, те да се финансира углавном кроз пројекте јер су цијене наших активности веома ниске како би све категорије грађана биле у могућности да их похађају, овом приликом бисмо хтјели да Вам упутимо молбу да отворите нову буџетску ставку у буџету Општине Челинац за 2012. годину, а на име Омладинског центра, или удружења грађана „Могу!“ под чијим је патронатом. Ми смо Вам веома захвални на уступљеним просторијама за Омладински центар, али с обзиром да цијело руководство Омладинског центра волонтерски ради већ 6 мјесеци, нама би био велики подстицај и мотив да се и даље наставимо бавити истим, или још бржим темпом уколико бисте отворили ту буџетску ставку, са симболичних 10 КМ. Уколико ипак сматрате да Форум за безбједност, чији сте и Ви члан, гријеши када дефинише Омладински центар као приоритет наше општине или да Општина није у могућности да за 2012. годину издвоји поменутих 10КМ као, прије свега моралну, подршку онда Вас разумијемо.

Унапријед захвалан,

Војин Копуз,
предсједник Скупштине
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *