Олује односе жртве у САД

Најмање 22 особе изгубиле су живот усљед олујног невремена које је погодило централни и јужни дио САД. Снажан торнадо чупао је дрвеће и каблове далековода и односио кровове са кућа, а на једном мјесту подигао је приколицу у ваздух. Четири особе погинуле су у држави Сјеверна Каролина, док је торнадо уништио цркву у близини мјеста […]

недеља, април 17, 2011 / 10:48

Најмање 22 особе изгубиле су живот усљед олујног невремена које је погодило централни и јужни дио САД.

Снажан торнадо чупао је дрвеће и каблове далековода и односио кровове са кућа, а на једном мјесту подигао је приколицу у ваздух.

Четири особе погинуле су у држави Сјеверна Каролина, док је торнадо уништио цркву у близини мјеста Бонеу у Јужној Каролини, али није било жртава.

Америчка Национална метеоролошка служба издала је упозорења за државу Вашингтон, али и за Вирџинију и Мериленд.

У државама Алабама и Арканзас погинуло је 14 особа, у Оклахоми двије особе су смртно страдале, док је по једна жртва забиљежена у државама Мисисипи и Тексас.

Област јужно од града Рајлија, у Сјеверној Каролини, изгледа као поприште битке са обореним електро и телефонским стубовима, сломљеним стаклом и остацима кровова и дрвећа, кажу очевици.

У савезним државама Оклахома и Тексас, на југу САД, и у Канзасу, у централном дијелу земље, забиљежено је 15 торнада, саопштила је Национална метеоролошка служба.
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *