ОХР неће преговоре о референдуму

Нема преговора у вези са референдумом о Суду и Тужилаштву БиХ и ОХР још очекује од власти Републике Српске да пониште одлуку о његовом одржавању, изјавила је Срни портпарол ОХР-а Дороти Јункерс. "Све је мање времена за власти РС да повуку одлуку о одржавању референдума. Уколико власти РС не повуку одлуку о референдуму, мораће да […]

понедељак, мај 2, 2011 / 19:12

Нема преговора у вези са референдумом о Суду и Тужилаштву БиХ и ОХР још очекује од власти Републике Српске да пониште одлуку о његовом одржавању, изјавила је Срни портпарол ОХР-а Дороти Јункерс.

"Све је мање времена за власти РС да повуку одлуку о одржавању референдума. Уколико власти РС не повуку одлуку о референдуму, мораће да дјелује високи представник Валентин Инцко", рекла је Јункерсова.

Она је напоменула да је политика ОХР-а да никада унапријед не најављују потезе које ће повући високи представник.

Народна скупштина РС је 13. априла усвојила Одлуку о расписивању референдума на којем ће се грађани Српске изјаснити о наметнутим законима високог представника, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.

Срна у дипломатским изворима у Сарајеву сазнаје да ће високи представник Валентин Инцко употријебити бонска овлашћења и донијети одлуке о поништењу Oдлуке о референдуму у РС и санкцијама против носилаца најважнијих државних и политичких функција РС и лидера политичких партија, који су подржали одржавање референдума.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *