Одржани протести у Бањој Луци

У Бањој Луци су данас у организацији удружења грађана ,,Оштра нула“ одржани мирни протести. По нашој процјени било је нешто више од 200 људи који су на овај начин изразили своје незадовољство тренутним социјално-економским стањем у Републици Српској. Протестна шетња је кренула са трга Крајине према згради Владе Српске, а протести су окончани пола сата […]

субота, фебруар 5, 2011 / 15:19

У Бањој Луци су данас у организацији удружења грађана ,,Оштра нула“ одржани мирни протести.

По нашој процјени било је нешто више од 200 људи који су на овај начин изразили своје незадовољство тренутним социјално-економским стањем у Републици Српској.

Протестна шетња је кренула са трга Крајине према згради Владе Српске, а протести су окончани пола сата касније у парку Младен Стојановић. Демостранти су носили транспаренте на којима су биле исписане поруке као што су ”Социјала смрди”, ”Ако вам је добро онда ништа” или ”Дишем, укини ме”. У тренутку када су протести завршили, у парку Младен Стојановић је било око стотињак демонстраната.

Приликом проласка поред Палате Републике Српске из колоне су се чули повици незадовољства и скандирање "Лопови, лопови!".

Иницијатор и један од организатора данашњег протеста, студент политичких наука, Стефан Филиповић, захвалио се свим учесницима протеста нагласивши да је данашњи протест само први у низу.

У свом кратком обраћању окупљеним грађанима и новинарима, Филиповић је рекао да је намјера протеста указивање на проблеме са којима се суочавају скоро све категорије грађана у Српској, а првенствено радници, студенти, пензионери и борци.

Чланови Удружења грађана "Оштра нула" изразили су задовољство што су се грађани одазвали на протесте и на тај начин изразили своје незадовољство.

"Окупили смо се да изразимо незадовољство својим социјалним статусом, али и да подржимо борце поводом изјаве предсједника РС када им је рекао да неће добити ништа ако протестују. Задовољни смо што је скуп успио, међутим желим да прозовем синдикате и студенте којима је очито добро, али и представнике Борачке организације РС која се на наше позиве није јавила", изјавио је Дејан Цоцић, члан Удружења грађана "Оштра нула".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *