Одржана здружена сједница – односи никад бољи

Прва заједничка сједница Владе Републике Српске и Владе Републике Србије одржана је данас у Административном центру Владе Републике Српске у Бањој Луци, на којој су разматране заједничке активности двију влада на остваривању сарадње у областима из надлежности влада. Након сједнице, министар финансија у Влади Републике Српске, Зоран Тегелтија и министар економије и регионалног развоја у […]

петак, март 18, 2011 / 16:54

Прва заједничка сједница Владе Републике Српске и Владе Републике Србије одржана је данас у Административном центру Владе Републике Српске у Бањој Луци, на којој су разматране заједничке активности двију влада на остваривању сарадње у областима из надлежности влада.

Након сједнице, министар финансија у Влади Републике Српске, Зоран Тегелтија и министар економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије, Небојша Ћирић, потписали су Уговор о кредиту између Владе Републике Српске и Владе Републике Србије.

Министар индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске, Жељко Ковачевић и министар за инфраструктуру и енергетику у Влади Републике Србије, Милутин Мркоњић, потписали су Меморандум о разумијевању између Владе Републике Српске и Владе Републике Србије у области енергетике.

Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Недељко Чубриловић и министар за инфраструктуру и енергетику у Влади Републике Србије, Милутин Мркоњић потписали су Меморандум о сарадњи између Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Министарства инфраструктуре и енергетике Републике Србије.

Министар науке и технологије у Влади Републике Српске, Јасмин Комић и министар просвјете и науке у Влади Републике Србије, Жарко Обрадовић, потписали су Протокол о сарадњи у области науке и технологије између Министарства науке и технологије Републике Српске и Министарства просвјете и културе Републике Србије.

Министар просвјете и културе у Влади Републике Српске, Антон Касиповић и министар животне средине, рударства и просторног планирања, Оливер Дулић, потписали су Уговор о заједничкој изградњи спортске дворане код Основне школе „Србија“ у Палама.

Цветковић је изразио задовољство доласком у Бању Луку, истакавши да то показује посвећеност Србије сарадњи у региону и реализацији Споразума о специјалним везама са Српском.

По његовом мишљењу, данашња једница показује одличне политичке односе.

-Ми смо посвећени сарадњи у региону и то се показује овом седницом две владе, рекао је премијер Србије.

На изузетно посјећеној конференцији за новинаре, Цветковић је истакао да је потребно одржавати добре односе између Београда и Бање Луке, чему ће допринијети данас потписани споразуми.

По Џомбићевом мишљењу, данашња заједничка сједница двије владе има "историјски значај".

Премијер Републике Српске је нагласио да сарадња са Србијом никада није била на вишем нивоу и оцијенио да је приватизација Телекома политички и економски оснажила РС.

Џомбић је казао и да је за РС посебно значајна изградња моста на Рачи, улагање Хемофарма, отварање Комерцијалне банке и интензивнији ангажман Дунав осигурања.

-Разговарали смо и о изградњи моста Братунац-Љубовија, затим око пројекта ауто-пута који би требало да дође до Вишеграда, као и о пласману трактора и Фијата у РС, као и о пројектима хидроенергетског потенцијала на Дрини, додао је Џомбић.

Премијери су најавили да ће наредна заједничка сједница двије владе бити одржана у Београду.

У складу са Споразумом о специјалним паралелним везама Србије и Српске, до сада је потписано 27 различитих споразума, а у припреми је још шест.0 КОМЕНТАРА

  1. Шта сте постали фини, ухватила вас прпа због потенцијалне катаклизме? Сви сте ви скуп сјебаних мозгова.

  2. Čitam vijesti povodom ove zajedničke sjednice i za oko mi zapade vrijednost potpisanih ugovora. RTRS kaže da je vrijednost kredita za vagone 14 miliona evra a Glas Srpske isto toliko maraka. Lud zbunjenog?

    Druga stvar koja me interesuje – kako se Ministarstvo prosvjete odlučilo za nabavku ovoliko računara bez tendera i mimo zakona o javnim nabavkama?

  3. Dobro bi bilo da se sjednice odrzavaju svaki dan jednom u Beogradu a onda u Banjojluci mozda bi tako jedino bila ekonomski opravdana aviolinija Beograd – Banja Luka i drugo sto se ministar Kasipovic i Tesanovicka ljube tri puta sa srbima ostalo nikakve vajde nemaza obican narod.Kredit danas mozes dobiti od svakoga samo je pitanje ko ce i kako vracati te kredite.Da nebude kao sa vodovodom Banjaluka kad onaj metuzalem Mazalica poskupljuje 38% vodu da bi vracao kredite za koji nije trazio saglasnost gradjana a koliko je ukrao to on samo zna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *