Одбојкашице Србије изгубиле од Кине 1:3

У другој утакмици треће рунде Свјетског купа 2011 који се одржава у Јапану, женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је јутрос у Сапороу од Кине са 3:1. Најбоље српске одбојкашице освојиле су само први сет – 25:21, док су преостала три припала Кинескињама – 25:19, 25:23, 25:23. Недостатак искуства био је пресудан фактор и у четвртом […]

субота, новембар 12, 2011 / 13:45

У другој утакмици треће рунде Свјетског купа 2011 који се одржава у Јапану, женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је јутрос у Сапороу од Кине са 3:1.

Најбоље српске одбојкашице освојиле су само први сет – 25:21, док су преостала три припала Кинескињама – 25:19, 25:23, 25:23.

Недостатак искуства био је пресудан фактор и у четвртом поразу најбољих српских одбојкашица на Свјетском купу у Јапану.

Неиграње Маје Огњеновић, Јелене Николић, Јоване Бракочевић и Сање Малагурски ипак је био превелики хендикепт за актуелног европског шампиона.

Истина, Бракочевић се појавила на терену крајем трећег сета, али било је примјетно да је далеко од форме која ју довела до изборила најбољег играча европског првенства.

Одсуство најискуснијих, међутим, далекосежно гледано може бити од велике користи у будућности. Јер, Ана Бјелица, Бојана Живковић, Стефана Вељковић и Тијана Малешевић на овом турниру ће стицати управо оно што им сада недостаје.

Због тога на поразе не треба гледати трагично, поготово што су и у неуспијесима наше одбојкашице показале да имају потенцијал за високе домете.

Чињеница да је меч трајао читавих 97 минута и да је Србија последња два сета изгубила на разлику, јасно илуструје да је побједник био неизвјестан до самог краја иако је са супротне стране мреже стајао актуелни првак Азије.

Наредну утакмицу репрезентација Србије игра сутра против Италије. Тај меч почиње у три часа ујутрупо нашем времену.

Утакмица је одиграна у Спортском центру Хокаидо пред око 4.500 гледалаца, а судили су Јапанац Осаму Сакаиде и Александрос Варталитис из Грчке.

СРБИЈА: Бракочевић (1), Живковић (2), Крсмановић (3), Малешевић (6), Молнар (16), Антонијевић, Весовић, Бјелица (15), Нинковић, Рашић (18), Вељковић (10) и Поповић.

КИНА: Ванг (3), Ми, Ђ. Јанг, Хуи (15), К. Жанг, Веи (4), Ђ. Јанг (19), Ћу (2), Чен, Ма (12), Л. Жанг (14) и Фан (7). Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *