Очекује се нагло богаћење земаља БРИК

Свјетско богатство, упркос тренутној кризи, незадрживо расте, указују аналитичари „Голдман Сакс”, тако да ће до 2030. године број људи са годишњим приходима изнад 6.000 долара бити удвостручен, чему ће највише допринијети земље у успону. Експерти Русији проричу изузетно буран развој потрошачког расположења, тако да ће влада морати да га сузбија. Број особа које ће се […]

субота, новембар 26, 2011 / 08:51

Свјетско богатство, упркос тренутној кризи, незадрживо расте, указују аналитичари „Голдман Сакс”, тако да ће до 2030. године број људи са годишњим приходима изнад 6.000 долара бити удвостручен, чему ће највише допринијети земље у успону.

Експерти Русији проричу изузетно буран развој потрошачког расположења, тако да ће влада морати да га сузбија.

Број особа које ће се убрајати у средњу класу до 2030. године у свијету ће се повећати за 2,7 милијарди, с тим што ће 98 одсто тог раста обезбиједити земље у развоју, међу којима су земље БРИК (Бразил, Русија, Индија, Кина), истиче се у извештају компаније „Голдман Сакс” посвећном потрошњи у земљама са економијом у успону.

Раст потрошње за девет година биће за десет билиона долара већи, тако да ће до 2020. године у земљама са економијама у успону достићи 13 билиона долара, што ће чинити 43 одсто укупне свјетске потрошње. Овако буран раст може да резултира појавом још једне „земље -потрошача„, чија ће економија бити упоредива са САД.

Значајан удио у расту свјетске потрошње имаће земље БРИК, а он ће порасти са 23 одсто у прошлој деценији на 62 одсто у периоду 2010-2020. година. 0 КОМЕНТАРА

  1. Ето вам пут на коју се страну треба економски оријентисати и политички повезивати. Ову смијурију од ЕУ треба набити ногом у дупе и престати замлаћивати народ.

  2. У русији ће да рукне потрошачко расположење, треба пожурити са тим нашим кеш енд кери центром. значи опаке пројектанте има додик B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *