Образовање на сајму

У Бањој Луци је отворен Сајам образовања. Сајам образовања се у организацији Уније студената Републике Српске, а под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске, одржава други пут. Овај пут посјетиоцима ће се представити преко 15 излагача из цијеле Републике Српске. “Моје је велико задовољство отворити Сајам образовања, јер ће захваљујући њему млади људи у […]

уторак, новембар 15, 2011 / 14:00

У Бањој Луци је отворен Сајам образовања.

Сајам образовања се у организацији Уније студената Републике Српске, а под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске, одржава други пут. Овај пут посјетиоцима ће се представити преко 15 излагача из цијеле Републике Српске.

“Моје је велико задовољство отворити Сајам образовања, јер ће захваљујући њему млади људи у Републици Српској добити могућност лакшег и бољег избора за наставак свог школовања, као што ће и високошколске установе добити прилику у директној комуникацији представити се већем броју потенцијалних студената“, рекао је приликом отварања сајма министар просвјете и културе у Влади РС, Антон Касиповић. Он је такође изразио наду да ће Сајам образовања од сљедеће године бити организован у више градова Републике Српске и на тај начин омогућити већем броју младих људи да га посјете.

Министар је позвао студенте да стварно уче и сазнају, а не да се утркују у полагању испита.

За рођендан Републици Српској

Предсједник Уније студената Републике Српске, Гордан Балабан е овом приликом најавио и да ће у присуству премијера Републике Српске, господина Александра Џомбића, Унија студената у четвртак, 17. новембра, обиљежити Свјетски дан студената, уз напомену да чланови Уније обиљежавање тог дана и Сајам образовања доживљавају као прве активности уочи обиљежавања 20. рођендана Републике Српске.

Сајму је присуствовао и министар науке и технологије Републике Српске, господин Јасмин Комић, који је том приликом рекао да су Сајам образовања и Фестивал науке који организује Министарство науке и технологије, двије манифестације које показују јасну опредјељеност Републике Српске према унапређењу образовања и услова рада за све научне раднике у Републици Српској.

Сајам образовања је отворен за посјетиоце данас до 19.00 часова, као и сутра (сриједа, 16. новембар) од 10.00 до 19.00 часова.

Како да постанеш дипломирани економиста?

Дом омладине данас је био пун средњошколаца, који су имали слободан час ако дођу на сајам.

Иако је министар Касиповић рекао да ово није “сајам“ у правом смислу те ријечи, јер образовање и није област која се успкјешно може претворити у робу погодну за сајамске тезге, неки од “излагача“ су сајам врло озбиљно и дословно схватили, па објављујемо фотографију, која у нашем слободном преводу гласи: “Диплома за 2250 КМ“:


 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Награђене приватне „високошколске установе“ за најбоље уређен штанд и сл. Да смо озбиљни, као што нисмо, такви не би никако смјели да учествују на сајмовима образовања, па ни овог типа, јер се не баве тиме, већ нечим другим. Било би занимљиво да се неко позабави бројем диплома које су исти наштанцали за ових пар година. РС најгоре стоји у Европи по броју приватних „факултета“. Само код нас може да се деси да некоме пониште преко 300 диплома, а да такви и даље наставе да „раде“!

 2. Draga moja Anja, pa vidi ko su bili članovi komisije za dodjeljivanje nagrada. Upravo onaj dronjavi kojem si nekidan na ovom mjestu aplaudirala. Ili ti kopčaš sa zadrškom, ili skočiš prije nego što vidiš da je tamo gdje ćeš da doskočiš muljava lokva?
  A, ostatak teksta potpisujem.Pozdrav od čika prijedora!
  A, čije li su one narađene“visokoškolske “ ustanove?
  Teška li odgovora.

 3. Г. Приједор, ја нисам као Ви да некога апсолутно подржавам или не подржавам. Никола је са моје стране подржан за тачно одређене поступке и заслуге. Ви, са друге стране, осуђујете апсолутно све што уради неко ко Вам се из неких разлога не допада, па макар то било и нешто позитивно!

 4. Te „zasluge“ koje pripisuješ Nikoli su samo stepenica koju su mu sklepali oni koji bi da ostanu gore, uviđajući da im se lotre opasno ljuljaju, i da je pitanje vremena kada će se strovaliti u septičku koju su oni prepunili. Nikolica je instrument koji svira studentske pjesme pod dodikovom dirigentskom palicom , u istom orkestru sa mišićkom, rakuljom, ćurguzom, grišom, usorcem…Orkestar je kompletniji kada su u njemu mlade snage.
  Raspitaj sa Anja koliki je postotak od Apeirona onoga ministra s kojim se dronjavi ljubi. Možda sam potvrd na ušima pa nisam dobro čuo, ali mi se pričinilo da sam čuo 30 %.
  Anja , ako ti se svidi pokoji takt kompozicije, sačekaj dok otsvira poslednji ton pa onda daj komentar.
  I, ja sam tvojih godina bio brzoplet, ljudi i događaji su me natjerali da budem oprezniji. Pozdrav od čika prijedora.

 5. Ma obrazovanje u RS treba da dobije neku drugu riječ. Ovo je tuga prava…jadni mi i naša dijeca kada privatni „diplomci“ diktiraju proizvodnju, politiku, ma i sve ostale sfere naših života…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *