Обама: беспилотним летјелицама на Либију

ВАШИНГТОН – САД ће почети да користе беспилотне летјелице за извођење напада на снаге либијског лидера Моамера Гадафија, након што је предсједник Барак Обама одобрио њихову употребу, саопштио је вечерас амерички министар одбране Роберт Гејтс.  Беспилотне летјелице већ се користе против милитаната у граничном појасу између Пакистана и Авганистана, а омогућиће извођење прецизнијих напада на […]

четвртак, април 21, 2011 / 23:00

ВАШИНГТОН – САД ће почети да користе беспилотне летјелице за извођење напада на снаге либијског лидера Моамера Гадафија, након што је предсједник Барак Обама одобрио њихову употребу, саопштио је вечерас амерички министар одбране Роберт Гејтс.

 Беспилотне летјелице већ се користе против милитаната у граничном појасу између Пакистана и Авганистана, а омогућиће извођење прецизнијих напада на Гадафијеве снаге, рекао је Гејтс на конференцији за новинаре.

"Обама је одобрио употребу наоружаних предатора", додао је амерички министар одбране.

САД су 31. марта препустиле НАТО-у команду над војном операцијом у Либији и након тога преузеле позадинску улогу пружања подршке међународној војној интервенцији.

Либијски побуњеници у међувремну су се жалили да је Алијанса ублажила темпо напада на Гадафијеве снаге, а званичници НАТО су одбацили наводе да су тражили од Вашингтона да поново пошаље своје авионе у борбене мисије.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *