НУН РС осудио Шпирићеву комуникацију са новинаром ”Гласа Српске”

БАЊАЛУКА – Независно удружење новинара Републике Српске осудило је начин комуникације предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића са новинаром „Гласа Српске“. Новинари у медијима Српске раде професионално свој посао у служби грађана и јавности, а не за интерес власти, било којег појединца из те власти или политичких партија, истиче се у саопштењу Управног одбора НУН […]

петак, фебруар 11, 2011 / 14:31

БАЊАЛУКА – Независно удружење новинара Републике Српске осудило је начин комуникације предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића са новинаром „Гласа Српске“.

Новинари у медијима Српске раде професионално свој посао у служби грађана и јавности, а не за интерес власти, било којег појединца из те власти или политичких партија, истиче се у саопштењу Управног одбора НУН РС.

НУН РС је позвао предсједавајућег Савјета министара БиХ да, у складу с тим, и комуницира са новинарима, "а не да користи језик улице", што деградира и високу државну функцију коју тренутно обавља.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, одговорио је вулгарно, на начин непримјерен јавној комуникацији, на питање новинара "Гласа Српске" да ли је тачно да је у Влади РС интервенисао за директора Фонда ПИО РС Зорана Мастила.

На констатацију да је он јавна личност и да новинар као представник јавности има право да га позове и упита шта жели, Шпирић је одговорио да "јесте јавна личност, али да није проституција" и да "новинари не могу да га зову како коме падне на памет".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *