Новогодишња литерарна честитка

Поранила Нова година у Народној и универзитетској библиотеци РС. Дијелиле се књиге, читала се поезија и проза домаћих аутора Синоћ је у НУБ РС уприличено новогодишње дружење са читаоцима и љубитељима књиге, а мала кафана у приземљу библиотеке била је препуна и тијесна да прими све оне који су наумили да дођу. Татјана Бијелић, Лана […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 11:11

Поранила Нова година у Народној и универзитетској библиотеци РС. Дијелиле се књиге, читала се поезија и проза домаћих аутора

Синоћ је у НУБ РС уприличено новогодишње дружење са читаоцима и љубитељима књиге, а мала кафана у приземљу библиотеке била је препуна и тијесна да прими све оне који су наумили да дођу.

Татјана Бијелић, Лана Басташић, Александра Чворовић, Горан Дакић, Берислав Благојевић, Мирко Вуковић, Давид Пећанац, Данијел Гатарић, Огњен Радовић, Војислав Ерцег и Тања Ступар-Трифуновић, читали су одломке из својих књига, приче и пјесме, наизмјенично, са микрофоном и без, како је коме воља, и колико је ко гласан.

Први круг читања је брзо прошао. Сазнасмо да је давно некад, Горан Дакић, свом другу, Жељку Нишевићу, давао часове енглеског језика за паре! Наш сарадник, Дакић, био је један од гласнијих, па је Тања Ступар-Трифуновић препустила њему да извуче прве добитнике награда, а дијелиле су се књиге аутора који су учествовали.

Читање је обављено и у другом кругу, већина је пила вино, само ријетки бесплатне топле напитке, а поред кекса, споменут је и месни доручак, а оста неодговорено питање Берислава Благојевића – да ли се овај оброк може јести увече? Дакић је поново дјелио срећу у виду књига, часописа “Путеви“, бесплатног уписа у библиотеку, а из “шешира“ је извучена и једна вечера за двоје у ресторану “Мастер“.

Још мало читања, и дође крај дружења, посљедњег таквог ове године, која ипак није посљедња, ни за Вокија Ерцега, иако, како каже његова прича, можда требамо сваку започети као да је таква.

 

Фото: Б. Благојевић
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *