Новинарске жртве у Либији

Шеснаест новинара, који су извјештавали о сукобима у Либији, воде се као нестали или су их ухапсиле власти ове сјеверноафричке земље, саопштено је данас из организације „Комитет за заштиту новинара“. "Све указује на то да су у Либији страни новинари на мети снага лојалних Моамеру Гадафију како би евентуално били употребљени као средство за преговоре", […]

среда, април 27, 2011 / 17:50

Шеснаест новинара, који су извјештавали о сукобима у Либији, воде се као нестали или су их ухапсиле власти ове сјеверноафричке земље, саопштено је данас из организације „Комитет за заштиту новинара“.

"Све указује на то да су у Либији страни новинари на мети снага лојалних Моамеру Гадафију како би евентуално били употребљени као средство за преговоре", сматра координатор програма ЦПЈ за Блиски исток и Сјеверну Африку Мухамед Абдел Дајем.

Према његовим ријечима, новинари су често по неколико дана у притвору у непосредној близини прве борбене линије и војници са њима често веома грубо поступају након чега их пребацују политичком руководству у Триполију.

ЦПЈ наводи да је још непозната локација на којој су шесторица либијских новинара. Један од њих Атеф ал Атраш нестао је убрзо након што се из града Бенгазија јавио за катарску телевизијску станицу Ал џазира.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *