Нови захтјев да се студенти без родитеља ослободе плаћања

Извршни одбор Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) закључио је да затражи да се приликом доношења Одлуке о висини школарине за студенте на јавним високошколским установама буду ослобођени плаћања студенти дјеца без оба родитеља. Овај захтијев СОБЛ је 28.03.2011. године упутио Министарству просвјете и културе РС да се приликом доношења Одлуке о висини школарине […]

петак, април 8, 2011 / 14:16

Извршни одбор Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) закључио је да затражи да се приликом доношења Одлуке о висини школарине за студенте на јавним високошколским установама буду ослобођени плаћања студенти дјеца без оба родитеља.

Овај захтијев СОБЛ је 28.03.2011. године упутио Министарству просвјете и културе РС да се приликом доношења Одлуке о висини школарине ово питање ријеши.

– Одлука о висини школарине за наредну годину је донешена, а овај захтијев није ријешен, те нам је у Министарству речено да је Одлука донешена на приједлог Универзитета.

Студенти без оба родитеља су до сада плаћали школарину или су ослобађани на основу молбе високошколској установи.

– Молимо Вас да нађете начин како би ови студенти били ослобођени плаћања школарине. Сматрамо да се не ради о великом броју студената, те да ћете изнаћи начин да ово питање буде ријешено – стоји у захтјеву СОБЛ упућеном министарству.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *